Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi'ni ziyaret edecek. Bu ziyaret, son derece kritik bir öneme sahip, zira en son ziyaretinde Deniz Baykal genel başkanlık koltuğundaydı. Günün kritik buluşması, saat 16.00'da CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşecek. İlk görüşme 2 Mayıs'ta AK Parti Genel Merkezi'nde yapılmıştı.

Cem Özdemir'den skandal sözler: Döner Alman yemeğidir Cem Özdemir'den skandal sözler: Döner Alman yemeğidir

123

Görüşme, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un açıklamasına göre planlanırken, Erdoğan ile Özgür Özel'in yanında eski Büyükelçi Namık Tan ve Mustafa Elitaş yer alacak. Özel hazırlıklarla oturma düzeni tartışmalarının önüne geçilmeye çalışıldı.

hjkşlk

Bu kritik görüşmenin gündeminde yeni anayasa başta olmak üzere birçok önemli konunun bulunması bekleniyor. TBMM'nin yeni yasama yılında başlayacak olan süreçte, yeni anayasa için görüşmelerin başlatılması öngörülüyor. Ayrıca, 9. Yargı paketi, ekonomik sıkılaştırma önlemleri ve kamuda tasarruf kararı gibi konuların da ele alınması bekleniyor.

CHP lideri Özgür Özel'in, dar gelirlilerin durumu, Gezi ve diğer siyasi tutuklular başta olmak üzere ülkenin çeşitli sorunlarını Erdoğan'a ileteceği belirtiliyor. Ayrıca, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından yaşananlar da gündemde yer alacak. Özel'in, bu konulardaki taleplerini net bir şekilde ileteceği ifade ediliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA