Yolsuzluk iddiasıyla tutuklanmıştı: Vali istifa etti Yolsuzluk iddiasıyla tutuklanmıştı: Vali istifa etti

Teksas'taki Sheppard Hava Kuvvetleri Üssü, Hava Kuvvetleri eğitmen pilotunun, içinde bulunduğu uçağın fırlatma koltuğunun yerdeyken harekete geçmesinin ardından hayatını kaybettiğini açıkladı.

Üs yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, 80'inci Operasyon Destek Filosu'ndan Yüzbaşı John Robertson'ın, meydana gelen olayda ağır yaralandığı ve salı sabahı hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, T-6A Texan II uçağının fırlatma koltuğunun kendisi içerideyken patladığı belirtildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

T-6A Texan II, eğitim amaçlı kullanılan tek motorlu, iki koltuklu bir uçaktır. Yaşanan olayda başka bir ölüm veya yaralanma bildirilmedi. Albay Mitchell J., "Bu, Robertson'un ailesi ve sevdikleri ile 80. Uçuş Eğitim Kanadının tamamı için yıkıcı bir kayıptır. Yüzbaşı Robertson çok değerli bir havacı ve eğitmen pilottu.

Onu tanıyan ve seven herkese en derin başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz" açıklamasını yaptı. Üs, derhal soruşturmaya başladı. Tam kapsamlı soruşturma kurulunun bu hafta sonuna doğru oluşturulması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ