10 Yunan adası, Türklere kapıda vize uygulamasına başladı. 60 euro karşılığında verilen vize ile, Ramazan Bayramı tatilini de fırsat bilen Türk vatandaşları Yunan adalarına akın etti. Geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında, Türk turistlerin Midilli'ye olan ziyaret sayısı 390'dan 3,800'e, Sakız Adası'na gelenlerin sayısı 2,716'dan 4,993'e, Samos'a gelenlerin sayısı 299'dan 2,851'e, İstanköy'e gelenlerin sayısı 2,400'den 3,300'e ve Rodos'a gelenlerin sayısı 2,320'den 5,726'ya çıktı.

Yunan esnafı da Türk turistlerin gelmesinden ve para harcamasından memnun olunca, diğer Yunan adalarından da Türklere kapıda vize uygulanması için talep geldi. Patmos, Meis, Leros ve Kalimnos adaları da kapıda vizeye geçilmesini istiyor. 


"TÜRKLERİN EKONOMİYE KATKISI BÜYÜK"

Adalardan sorumlu Bölge Valisi Kostas Moutzouris ise Türk turistlerin ekonomiye katkısının büyük olduğunu belirterek Türkiye'den gelen her ziyaretçinin yaklaşık iki kat daha fazla yerel ekonomiye katkı sağladığını söyledi. 

Acun Ilıcalı 'Doğan'la daha mutluydum' dedi, risk aldı: Ferrari tarafından kara listeye alınabilir! Acun Ilıcalı 'Doğan'la daha mutluydum' dedi, risk aldı: Ferrari tarafından kara listeye alınabilir!


Yunan adalarına giden Türk turistlerin sayısı, diğer ülke vatandaşlarıyla kıyaslandığında ise 3 katına çıktı. Vali Moutzouris, Türk turistlerin 2 kat daha fazla para bıraktığını söyledi.

"TÜRKLERLE BELA İSTEMİYORUZ"

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, "Bela istemiyoruz. Türkiye ile sürekli gerginlik ortamı içinde yaşamak istemiyoruz. Türk turistler adalarımıza artık vizesiz gelebiliyorlar. Bundan adalarda yaşayanlar da memnun." dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ