CHP Genel Başkanı Özgür Özel, buğday alım fiyatlarına dikkat çekerek Tekirdağ'da "Buğday Mitingi" düzenleyeceklerini söyledi.

Özel, bugün, Bayraklı Kulalılar Derneği'nin 12'nci Geleneksel Keşkek Günün'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özel'in konuşmasından:

"Buğday hepimizin en temel beslenme aracı olan, beslenmesinde ki en önemli öğelerden biri olan ekmeğimizi yaptığımız, geleneksel ürünlerde hep kullandığımız temel besin maddemiz.

Geçen sene buğday 8 lira 25 kuruştu. Geçen seneden bu seneye hepiniz biliyorsunuz bütün girdiler yüzde 100'den fazla arttı.

Cemevinde çıkan yangın panik yarattı Cemevinde çıkan yangın panik yarattı

Mazot arttı, gübre arttı. Geçen sene biçerdövere dönümüne ne veriyorsan bu sene 2 katını veriyorsun. Yine parayı beğenmiyorlar.

Buğday fiyatı yüzde 12 arttı. 8 lira 25 kuruştu. 9 lira 25 kuruş yaptılar. Maalesef böyle olunca 10 bin lira maliyeti olan buğday 9 lira 25 kuruştan satılmak zorunda olunca üretici perişan oldu."

Buğday üreticisi isyan ediyor. Tekirdağ’da onlarla bir miting yapacağız"

Önümüzdeki Cuma gün CHP olarak buğday üreticisinin sesini Türkiye’ye duyurmak için hep birlikte Tekirdağ’a gidiyoruz, buğday mitingi yapıyoruz. Bugüne kadar 31 Mart seçimlerine giderken meydanlarda şunu söyledik… Bu seçimlerde pırıl pırıl adaylarla karşınızdayız. Onlara destek verin dedik. Bu desteği verirken particilik yapmayalım. Bu adaylar İzmir’in Türkiye ittifakının adayı dedik . Vatana, bayrağa saygılı olsun. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne saygılı olsun. Kim varsa Türkiye İttifakı’nındır dedik. Eğer bizi birinci parti yaparsanız, iktidara büyük bir uyarı yaparsanız sizin sesinizi duyuracağız dedik. İstanbul’da atanmayan öğretmenlerle ilk mitingimizi yaptık. Emeklilerin 10 bin liralık maaşına itiraz etmek için Ankara’da tarihin en büyük emekli mitingini yaptık. Şimdi buğday üreticisi isyan ediyor. Tekirdağ’da onlarla bir miting yapacağız. Türkiye’ye sesleniyorum. Yalnız değilsiniz. Biz varız, buradayız, sizin için mücadele ediyoruz."

Kaynak: HABER MERKEZİ