Pakistan'da ordunun açıklamasına göre; Kuzeybatı Pakistan'da bir güvenlik konvoyunun yakınında yol kenarında patlayan bomba, aralarında bir yüzbaşının da bulunduğu 7 askerin ölümüne yol açtı.

Bu, güvenlik güçlerine yönelik saldırılarda yaşanan artışın son halkasıydı. Olayın Hayber-Pahtunhva vilayetinin Afganistan sınırındaki Lakki Marwat bölgesinde gerçekleştiği belirtildi. Sorumluluğu kimse üstlenmedi. Ancak bölgede güçlü bir varlığa sahip olan Pakistan Talibanı'ndan şüpheleniliyor.

237 SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

Trump: Umarım Amerika İran'ı yeryüzünden siler Trump: Umarım Amerika İran'ı yeryüzünden siler

Pakistan Talibanı, Afgan Taliban'ın 2021'de Afganistan'da iktidarı ele geçirmesinden bu yana güçlenen ayrı bir grup. Son yıllarda ağırlıklı olarak Hayber-Pahtunhva'daki saldırılarda artış yaşandı. Ocak 2023'te polis kılığına giren bir intihar bombacısı, bir camiye saldırmıştı. Çoğu polis memuru olmak üzere en az 101 kişi hayatını kaybetti.

Son beş ay içinde eyalette meydana gelen 237 terör olayında 65 polisin öldürüldüğü, 86 polis memurunun da yaralandığını belirtildi. Aynı süreçte Emniyet güçlerinin bir dizi operasyonda 117 militanı öldürdüğü ve 299 kişiyi tutukladığı açıklandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ