Teknoloji

Seçenek az, maaşlar fazla: Yapay zeka çalışanları ne kadar kazanıyor?

Yapay zeka hayatın her alanına yayılmış ve popülerliği her geçen gün artarken, teknoloji devlerinin söz konusu yetenekleri kendilerine çekmek için milyon dolarlık paketler önerdiğini bu sektörde maaşlar merak konusu oldu...

Abone Ol

Yapay zeka hayatın her alanına yayılmış ve popülerliği her geçen gün artarken Mashable Türkiye’den Patrick Özdemiroğlu, yapay zeka çalışanlarının maaş ve haklarına dair bir yazı kaleme aldı.

Özdemiroğlu, şu bilgileri verdi; “Bu alandaki yetişmiş yeteneklerin azlığı nedeniyle maaş ve yan hakların seviyesi normal standartların çok üstüne çıkmış durumda. Ve hatta buradaki bütçeyi tutturmak için diğer departman personelinden ve projelerden vazgeçiliyor. Teknoloji şirketlerindeki işten çıkarma furyasının nedenlerinden biri de bu.

İyi şirketler yazılım mühendisi bulmak konusunda sorun yaşamadıklarını belirtirken, büyük dil modelleri üzerinde çalışmış, yapay zeka deneyimi yüksek kişileri istihdam etmekte zorlanıyor. Kalifiye olarak tanımlananların sayısı sektörde birkaç yüz kişi ile ifade ediliyor.”

WSJ’nin haberinden aktarılan ücret skalasına göre ise: OpenAI'daki bazı adaylar bonuslar ve hisse senedi opsiyonları dahil olmak üzere yıllık 925 bin doları aşan teklifler aldı.

Meta yapay zekâ mühendisleri yılda ortalama yaklaşık 400 bin dolar kazanıyor.

Şirketler, rekabetçi bir teklif karşısında çalışanı elde tutmak için maaşını ikiye katlamak zorunda kalabiliyor.