TRT Haber’e konuk olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır önemli açıklamalarda bulundu. Togg’un 2025 yılında Almanya’da satışa başlayacağı müjdesini veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır, şu anda yollarda yaklaşık 30 bin T10X modelinin bulunduğunu ifade eden Mehmet Kacır, Togg’un bütün sektörün dönüşümüne öncülük ettiğini ifade etti.

Vatandaşlar Togg almak için araçlarını satılığa çıkardı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır; "Bugün yollardaki Togg’lar 30 bine yaklaştı. Togg hem elektrikli araç sınıfında lider hem de kendi modeli olan SUV araçlar arasında pazar lideri. Türkiye önümüzdeki dönemde dünyada önemli bir batarya üretim üslerinden biri haline gelecek. Otonom sürüş, yapay zeka konusunda Togg’un önümüzdeki dönemde kabiliyetlerini geliştirmek çok önemli olacak." dedi.

Türkiye'nin otomobili TOGG için son 12 aya girildi

Almanya’da Togg satışları için 2025 yılını ifade eden Kacır, Las Vegas’ta ilk kez sergilenen fastback model T10F’in aynı tarihlerde piyasada olacağını belirtti. Mehmet Kacır, T10F modelinin Türkiye’de ne zaman satışa çıkacağı konusunda henüz belli olmadığını söyledi.

TOGG'un mobilite dünyası Avrupa'ya uzandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kamuda Togg kullanımı giderek yaygınlaşacak dedi. Kacır sözlerine söyle devam etti;

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar Al Jazeera kanalıyla Filistin'e destek istedi Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar Al Jazeera kanalıyla Filistin'e destek istedi

"Kamuda Togg kullanımı giderek daha da yaygınlaşacak. Biz de şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Bakanlık olarak bu sürece öncülük etmeye devam edeceğiz. İleriki dönemde yöneticilerimize ve kamudaki tüm mecralarda TOGG tercihinin daha da yaygınlaşmasını sağlayacağız." dedi.

Bakan Kacır: Son 21 yılda yapay zeka alanında 3 bin 700'den fazla projeye  destek verdik

Kaynak: Haber Merkezi