Sultangazi'de bulunan Esentepe Mahallesi'nde bir pideciye iftardan yarım saat sonra gelen iki müşteri, lahmacun siparişi verdi. Ancak iş yeri sahibi ve çalışanları iftar sonrası dükkanda dinleniyordu ve lahmacun için malzeme kalmadığı için siparişi yerine getiremeyeceklerini belirtti. Bu durum üzerine müşteriler, iş yeri sahibini terk ederek ayrıldılar.

Bir süre sonra dükkana gelen bir başka müşteri de lahmacun istedi. Ancak iş yeri sahibi yine aynı nedenle lahmacun yapamayacaklarını belirtti. Bunun üzerine müşteri, kaşarlı pide istediğini söyledi.Daha sonra ilk müşterilerden biri geri döndü ve neden kendilerine lahmacun yapılmadığını sordu. İş yeri sahibi ile aralarında bir tartışma yaşandı ve müşteriler iş yeri sahibini tehdit ederek dükkandan ayrıldılar.

Kısa bir süre sonra iş yerinin önüne gelen bir kişi, rastgele ateş açarak dükkana kurşun yağdırdı. Bu saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. İş yeri sahibi ve çalışanları, kasa ile fırın arasına saklanarak saldırıyı atlattılar. Saldırganlar olay yerinden kaçtılar.

Diyarbakırlı Baran çiftinden "tatlı" hizmet Diyarbakırlı Baran çiftinden "tatlı" hizmet

Olayın ardından polis ekipleri, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışmalara başladılar. İş yeri sahibi Sait Gökmen, olayı şu şekilde anlattı: "Olay iftar saatinden yarım saat sonra oldu. İş bitti arkadaşlar iftara oturdu. Gelen iki kişi vardı. Lahmacun istediklerini söylediler, ben de kalmadı, kapattım dedim. Onlar gittikten sonra iki kişi daha geldi. Onlarda iki lahmacun yapar mısın dedi, lahmacun kalmadığını, kapattığımı söyledim. 'Nasıl kapattın , üst kat açık' dedi. Üstte siparişini veren müşterinin oturduğunu fırınım kapalı olduğunu söyledim. Bana ters bakış yaparak gittiler. Hemen akabinde müşteriler yemeğini yedikten sonra kapatacağım anda başka bir müşteri gelip bana kaşarlı pide yapar mısın dedi? Ustada iç harcı var dedi."

Bu olay, mahallede büyük bir korku ve endişe yarattı. Polisin saldırganları yakalamak için çalışmaları sürüyor.

Kaynak: İHA