Genç Kanatlar Nasıl Bir Yapılanmaya Sahiptir?
Genç Kanatlar, Türk Hava Kurumu’nun ülke geneline yayılmış şubeleri bünyesinde oluşturulmaktadır. 11–22 yaş gurubundaki en az 5 kişiden oluşan bir topluluktur. Topluluk gönüllülük esasına dayanır. 11–12 yaş gurubu Serçeler, 13–15 yaş gurubu Şahinler ve 16–22 yaş gurubunda olanlar Kartallar olarak isimlendirilir.

YAMAÇ PARAŞÜTÜ
Yamaçparaşütü, kumaş ve iplerden oluşması nedeniyle sabit bir yapısı bulunmayan, bir çantada elde taşınabilen, tepeden koşarak kalkmaya olanak sağlayan ve rüzgâr-hava akımlarına eşlik edilerek yapılan bir doğa sporudur.

5’İnci nesil bir muharip uçağı:KAAN 5’İnci nesil bir muharip uçağı:KAAN

SICAK HAVA BALONU
Balon fikri ilk kez 1766 yılında hidrojeni bulan Henry Cavendish’in bu gazın havadan hafif olduğunu görmesi ve 1767’de Joseph Black’ın hafif bir aracın hidrojenle doldurulduğu zaman uçabileceğini öne sürmesiyle doğdu. Ancak ilk balon hidrojenle değil sıcak havayla doldurularak uçtu. İlk uçuş 4 Haziran 1783 tarihinde.


PARAMOTOR
Motorlu Yamaçparaşütü bir hava aracıdır ve hava taşıtları veya araçları arasında en hafif ve en kolay hareket ettirilebilen araçlardan biridir. Bir başka anlatımla pilotun yamaç paraşütüne ek olarak bir de sırtında pervaneli motor taşıdığı bir hava aracıdır. 


YELKEN KANAT
1948’de basit Yelkenkanatlar ortaya çıkmıştır. Bu çalışmalar sırasında kanatların bir bot, araba ya da bir kişi tarafından yerden havalandırılması önemli bir gelişme olmuştur.

MODEL UÇAK OKULU

THK Beylikdüzü Şube Başkanı Tufan Mahmut

Kaynak: HABER MERKEZİ