ABD-Meksika sınırında göçmen krizi büyüyor. Biden yönetiminin kararları sonrası Teksas isyan bayrağını çekti. Teksas eyaleti Valisi Greg Abbott,  "Federal hükümet, Birleşik Devletler ile eyaletler arasındaki anlaşmayı bozdu. Biden'ın dayatması bir mülteci işgaline sebeb olacak. Hukuk tanımayan Başkan Biden, Texas işgale karşı kendini koruyacaktır" açıkamasında bulundu.

SINIR GÜVENLİĞİ İÇİN BİRLEŞTİLER

Abbott'a 25 eyaletin valisi daha katıldı. Cumhuriyetçi eyaletlerin yayınladığı ortak bildiride, "Sınırı güvenli tutmak için dikenli tel örgüler dahil olmak üzere tüm araç ve stratejilerden faydalanan meslektaşımız Vali Greg Abbot'la ve Teksas Eyaleti'yle dayanışma içindeyiz" denildi.

Teksas Valisi Greg Abbott.

Florida Valisi DeSantis de, konuya ilişkin ayrı bir açıklama yaparak, "Eğer Anayasa eyaletleri işgale karşı gerçekten güçsüz kılıyorsa öncelikle onaylanmazdı, Teksas da birliğe katılım sağlamazdı" dedi.

Bildiri yayınlayan 25 eyalet (Kırmızı olanlar)

ABD'DE iÇ SAVAŞ MI ÇIKACAK?

Cumhuriyetçilerin sınır gücenliğini seçim malzemesi olarak kullanmasıyla demokratlar ve cumhuriyetçiler bir kez daha karşı karşıya geldi. Cumhuriyetçi valilerin sınır konusundaki duruşuna karşın demokratların tutumu, ülkeyi ikiye böldü. Bu durum, federal güçlerle eyalet güçlerini karşı karşıya getirebilir. 


ABD'de Yüksek Mahkeme, pazartesi günü Teksas eyaleti sınır devriyelerince ABD-Meksika sınırına Vali Abbott'un talimatıyla döşenen dikenli tellerin kaldırılmasının önünü açan karar almıştı. 4'e karşı 5 oyla alınan karara göre, Teksas yönetiminin Meksika sınırında inşa ettiği dikenli tel örgülerin kesilmesine devam edilebilecek.

TESTERELİ ŞAMANDIRA ÇEKTİ

Eski Başkan Donald Trump, yasa dışı göçü engellemek için kendi döneminde sınıra duvar inşa etmişti. Vali Abbott, yasa dışı göçü engellemek için sınırdaki Rio Grande nehri boyunca Ttestereli şamandıra çekiyordu. Valinin bu korkunç uygulaması, insanlık dışı olarak nitelendirilmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ