ABD'nin Pensilvanya eyaletinde Scranton kentine ziyarette bulunan ABD Başkanı Joe Biden, ABD askerleri için 'enayiler' ve 'beceriksizler' dediği iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunurken yine dikkat çekici ifadeler kullandı. Annesinin kardeşi Ambrose J. Finnegan'ın İkinci Dünya Savaşı'nda görev yaptığını ve 1940 yılında bindiği uçağın Yeni Gine'de düştüğünü belirten Biden, dayısının cesedini yamyamların yediğini öne sürdü. 

Heyelan sebebiyle ölü sayısı 500'e çıkabilir Heyelan sebebiyle ölü sayısı 500'e çıkabilir

Biden, "Uçak, o zamanlar çok sayıda yamyamın olduğu bir bölgede vuruldu. Cesedini asla bulamadılar ama oraya tekrar gittiklerinde kontrol edip uçağın bazı parçalarını buldular" dedi.


Askerleri küçük düşürmekle suçlanan Biden'ın açıklamaları sonrası Beyaz Saray'dan açıklama geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Andrew Bates'den, "Başkan, 'savaşa gönderdiğimiz kişileri donatma ve eve döndüklerinde onlara ve ailelerine göz kulak olma yönündeki kutsal bağlılığımızı' yerine getirmeyi savunma bağlamında dayısının hikayesini vurguladı. Ve bu hikaye ile, ABD'li gaziler için söylenebilecek en son şeyin onlardan 'enayiler' ya da 'beceriksizler' diye söz etmek olduğunu yineledi." diye konuştu.

Kaynak: HANDE DURMAZ