Alman Sigorta Birliği'nin (GDV) yaptığı ilk tahminde, Bavyera ve Baden-Württemberg'de son dönemde yaşanan şiddetli yağışların sigortacılara yaklaşık 2 milyar euro tutarında zarar vermesinin beklendiği belirtildi.

Batan geminin malları bunlar: 100 şişe alkol çıktı! Batan geminin malları bunlar: 100 şişe alkol çıktı!

Almanya'nın güneyinde yaşanan mevcut sel, yalnızca birkaç ay içinde yaşanan üçüncü ve en büyük felaket oldu. Birçok nehir taştı. Şiddetli yağışların başlamasından bir hafta sonra eskisi kadar olmasa da yeniden yağmurlar görülüyor. GDV Genel Müdürü Jörg Asmussen, "bu tahmin hala belirli bir dereceye kadar belirsiz" dedi.

133 BİN FUTBOL SAHASI!

GDV tahminleri yalnızca sigortalı zararlara ilişkindi. Pek çok insanın su baskınlarına karşı sigortası olmaması nedeniyle toplam hasar çok daha yüksek. Örneğin Temmuz 2021'deki sel felaketinin yol açtığı toplam hasar, sigortalı tutarın neredeyse dört katı olan 33 milyar euroydu. Özel kişilerin yanı sıra altyapı, çiftlikler ve işletmeler de hasardan etkileniyor.

Baden-Württemberg'de şu ana kadar şiddetli yağışlardan 95.000 hektardan fazla tarım arazisinin zarar gördüğü belirtildi. Bu, 133.000'den fazla futbol sahasının büyüklüğüne eşit!

Kaynak: HABER MERKEZİ