Düzenli olarak araba kullanıyorsanız, bir noktada motor çalışır durumdayken araç içinde oturup beklemek zorunda kalma ihtimaliniz yüksektir. Bu uygulamaya rölantide çalışma denir ve son derece yaygındır.

Ancak bu durum, arabanızın etrafındaki insanlar için pek de iyi değildir. Çünkü hava kirliliğine sebep olursunuz. Camlarınız açıksa kendinizi de zehirlersiniz! Ayrıca daha fazla yakıt ve maliyet konuları da karşınıza çıkar. 

ELEKTRİKLİLERDE SORUN YOK

İnsanlar kendilerini neden çirkin hissediyor? Uzmanlar uyardı İnsanlar kendilerini neden çirkin hissediyor? Uzmanlar uyardı

Doçent Doktor Diane Calello, "Küçük dozlarda egzoz anında zarar vermez. Ancak kesinlikle temiz hava kadar sağlıklı değildir ve uzun vadede sorun çıkarabilir" dedi. Aşırı sıcak veya soğuk değilse, 1 dakikayı aşan beklemelerde kontağınızı kapatın.

Motorun kısa aralıklarla açılıp kapatılmasının daha fazla benzin yaktığına dair bir inanış var ancak bu doğru değil. Tabii ki elektrikli araçlarda hiçbir problem bulunmuyor. "Start-stop" teknolojisine sahip otomobillerde de ekstra dikkat etmeniz gereken bir durum bulunmuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ