Temmuz 2022'de İngiliz öğrenci Aditya Verma'nın densiz şakası, İspanya'yı harekete geçirmişti. 18 yaşındaki Verma, Londra'daki Gatwick Havaalanı'ndayken, havacılıkta çok hassas bir konu olmasına rağmen mesajlaşma uygulaması Snapchat üzerinden arkadaşlarına, "Uçağı patlatmaya giderken (Taliban'ın üyesiyim)" mesajını attı. 

Wİ-Fİ SUNUCUSU ALARMA GEÇTİ

Wi-fi ağı üzerinde bu mesajın algılanması ve alarmı harekete geçirmesi üzerine, İngiliz görevliler Verma henüz İspanya'ya uçmaktayken durumu İspanyol yetkililere bildirdi. Bunun üzerine İspanya iki adet F18 jeti kaldırdı. Jetler yolculuk boyunca uçağı takip etti. Uçağın Menorca Adasına inmesiyle birlikte Aditya Verma hemen gözaltına alındı, 2 günlük tutukluluğun ardından kefaletle serbest bırakıldı.

Jetlerin yolcu uçağını takip ettiği anlar...

Pazartesi günü Madrid'deki mahkemeye çıkarılan genç, "Niyetim asla kamuyu rahatsız etmek veya kamuya zarar vermek değildi." dedi. Şaka yaptığını söyleyen Verma, o mesajı da aynı uçakta uçtuğu arkadaşlarına attığını söyledi.

TALİBAN ÜYELERİNE BENZETELİYORMUŞ

Taliban hakkındaki bir şakanın neden komik görülebileceği sorulan Verma, "Liseden beri yüz hatlarım nedeniyle aramızda yaptığımız bir şakaydı... Sadece insanları güldürmek içindi." dedi.

Uçağın yan tarafındaki savaş uçaklarını gördüğünde aklından ne geçtiği sorulduğunda ise, "Rusya-Ukrayna savaşı yaşanıyordu, bu yüzden bunun çatışmayla ilgili askeri bir tatbikat olduğunu düşündüm." dedi.

95 BİN EURO ÖDEMEK ZORUNDA KALABİLİR

Kamu düzenini bozmakla suçlanan Verma'ya İspanya savcısı 22 bin euro para cezası verilmesini istedi. İspanyol savunma bakanlığının jetlerini havalandırma maliyeti de eklendiğinde tazminat 95 bin euro olarak açıklandı 
 

Kaynak: HABER MERKEZİ