Enflasyon ve kur seyrindeki değişimler nedeniyle bankalar yeni bir önlem almaya hazırlanıyor. Artık istenilen miktarda banknot çekmek mümkün olmayacak. Bankalar, ATM slotlarına 5, 10 ve 20 TL'lik banknotları yerleştirmeyi sonlandırdı bile. İddialara göre, bayramdan sonra ATM'lerde köklü bir değişim yaşanacak.


Başlıksız-8

Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son dönemde bastığı her 5 yeni banknottan 4'ünün 200 TL değerinde olduğunu belirtti. Bu durum, ATM'lerde en sık kullanılan para çekme ve yatırma işlemlerine kadar banknot miktarlarına da yansıdı.

Otomobillere ÖTV indirimi geldi, yaklaşık 1 milyon TL ucuzlayacak Otomobillere ÖTV indirimi geldi, yaklaşık 1 milyon TL ucuzlayacak


qwe

Bankaların, ATM'lerde artık 5, 10, 20 TL gibi banknotları bulundurmayacağına dair yeni bir karar aldığı öne sürülüyor. Babuşçu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bankalar ATM'lere artık 200, 100 ve 50 TL’lik banknotları yerleştiriyor. 20, 10 ve 5 TL’lik banknot yerleştirmiyor" diyerek yeni dönemin belirtilerine dikkat çekti.

1

Söz konusu düzenlemenin son günlerde devreye girdiği belirtilirken, bayramın sona ermesiyle tüm Türkiye'de yayılacağı öne sürüldü.

Kaynak: HABER MERKEZİ