Avcılar Kaymakamı Kemal İnan, ilçedeki kamu yatırımları ve sosyal yardımlarla ilgili bilgi vermek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. İnan, özellikle depreme karşı alınan tedbirler ve sosyal yardımlar konusundaki çalışmalar hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

1999 depreminin ardından yıkılmayan ancak güçlendirilmesi gereken binalara öncelik verdiklerini ifade eden Kaymakam İnan, bu kapsamda okulları depreme dayanıklı hale getirdiklerini ve kentsel dönüşüm projeleriyle deprem riski taşıyan binaları yeniden inşa ettiklerini belirtti.

FEN LİSESİ PROJESİ

Önümüzdeki süreçte ilçeye bir Fen Lisesi kazandırılması için çalışmaların sürdüğünü belirten İnan, imar planında ayrılmış olan okul yerleri üzerinde projenin hayata geçirilmesi için çaba harcadıklarını dile getirdi.

SOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Konuşmasının devamında sosyal yardımlara da değinen Kaymakam İnan, ilçede ihtiyaç sahiplerine yönelik çeşitli desteklerin sağlandığını belirtti. Doğalgaz, elektrik, su faturası destekleri, engellilere, evde bakıma muhtaç bireylere, çocuklara yönelik maaşlar, gıda, yakacak ve öğrencilere kırtasiye desteği gibi birçok alanda yardım faaliyetlerinin devam ettiğini vurguladı.

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR