Jandarma ekiplerinin özel bir birim tarafından çözülen olayda, Söke-Kuşadası yolu üzerinde Granta mevkiinde 14 Ocak 2024 tarihinde gerçekleşen trajik olayın detayları gün yüzüne çıktı. Boş bir arazide başı vücudundan ayrılmış halde çuval içinde bulunan erkek cesedi, olay yerine gelen jandarma ve polis ekipleri tarafından incelenerek Nöbetçi Savcı tarafından Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.


Kayıp olarak aranıyordu, cesedi bulunduYapılan incelemeler sonucunda, cesedin 14 Aralık 2023 tarihinde evinden ayrılan ve bir daha geri dönmeyen 4 çocuk babası Şerafettin Akalın'a ait olduğu belirlendi. Jandarma, olaya ilişkin soruşturmayı başlattı.

Özel ekip kuruldu

Kesik baş cinayeti olarak bilinen olayın ardından, Aydın İl Jandarma Komutanlığı özel bir ekip oluşturarak Şerafettin Akalın'ın öldürülmesi olayının faillerini tespit ve yakalama amacıyla çalışmalara başladı. JASAT ekipleri de bu süreçte destek sağladı.

Diş hekimi A.Ö. ile birlikte toplam 3 şüpheli gözaltına alındı

Yürütülen çalışmalar neticesinde özel bir klinikte diş hekimi olarak görev yapan A.Ö. (34), H.Ö. (71) ve V.Ö. (39) isimli üç şüpheli, "Kasten Öldürme" suçundan dolayı tespit edildi. Söke Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine şüphelilerin bulunduğu İzmir Torbalı ilçesi ile Aydın'ın Söke ilçesindeki dört adreste eşzamanlı operasyon düzenlendi. Bu operasyon sonucunda üç şüpheli gözaltına alındı.

Suçunu itiraf etti

Gözaltına alınan şüphelilerden A.Ö., yapılan sorgu esnasında suçunu itiraf etti. A.Ö., olay günü yol kenarında bekleyen Şerafettin Akalın'ın yanına giderek arazide yürürken çıkan tartışmanın ardından Akalın'ın kendisine baltayla saldırması üzerine cinayeti işlediğini ifade etti. A.Ö., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sevk edilirken, diğer şüpheliler H.Ö. ve V.Ö. ise salıverildi.

Kaynak: İHA