Son araştırmalara göre; hayvansal proteinler, özellikle işlenmiş et, faydalı bağırsak bakterilerinde azalmaya yol açabilir. Bu dengesizlik; obezite, diyabet ve kardiyovasküler hastalık gibi diğer metabolik bozukluklarla bağlantılıdır. Yani çok risklidir.

Galatasaray Lille'in kapısını çaldı: Görüşmeler yapıldı Galatasaray Lille'in kapısını çaldı: Görüşmeler yapıldı

KOLON KANSERİ RİSKİ

Fazla kırmızı et yemenin kolon kanseri riskini artırdığını gösteren bazı çalışmalar bulunuyor. Konuyla ilgili araştırmalar sürüyor. Bazı işlenmiş et ürünleri ise şunlardır: Pastırma, jambon, sosis, sucuk, salam, salamura et, kurutulmuş et, konserve et ve et bazlı soslar...

Muhabir: TAMER AYERİ