Balık tüketirken limon sıkmak yaygın bir alışkanlıktır. Peki, bu balığı gerçekten daha güvenli yapıyor mu? Uzmanlar, limonun sadece balığın kokusunu bastırıp lezzetini artırdığını, bakterileri veya parazitleri yok etmediğini vurguluyor.

balık-147

Söazcü'nün haberine göre,Limon suyundaki sitrik asit, balığın yüzeyindeki bazı bileşenlerle etkileşime girerek kokusunu azaltır. Ancak bu, balığın içindeki bakterileri veya parazitleri öldürdüğü anlamına gelmez; limonla yapılan marinasyon, pişirme kadar etkili değildir.

Limon seçerken nelere dikkat etmeliyiz_ Sulu limonun püf noktası kabuğunda gizliymiş… (1)

Gıda güvenliği uzmanı Dr. Anna-Mariya Petrov, “Limon balığın aromasını tazeler ama patojenleri yok etmez. Balığın içindeki bakterileri kontrol etmek için taze balık ve doğru pişirme şarttır” şeklinde uyarıda bulunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ