Balık, onlarca faydası olan bir yiyecek olarak biliniyor. Özellikle somon, uskumru, hamsi gibi yağlı balıklar, vücuda faydalı omega-3 yağ asitleri EPA ve DHA içeriyor ve bu maddeler kalp-damar sağlığına çokça iyi geliyor. Ayrıca, balıklar yüksek protein içeriği barındırması sebebiyle kas gelişimini de destekliyor, aynı zamanda kilo kontrolü için de faydalı olarak biliniyor.
BALIK SONRASI HELVA YEMEK BAKIN NE FAYDA SAĞLIYORMUŞ!
Balığın yüksek miktarda A, D vitaminleri ve iyot gibi önemli besin öğelerini taşıdığını uzmanlar helvanın balık tüketimi sonrası sindirimi rahatlatıcı etkisi olduğunu söylüyor.
"Balık, yüksek protein ve yağ içerdiği için sindirimi biraz daha zor olabilir. "diyen uzman isimler, helvanın özellikle tahin ve şeker içeriğiyle enerji sağladığını ve sindirim sürecini desteklediğini, ayrıca helvanın içeriğindeki tahin sayesinde vücuda önemli mineraller, özellikle kalsiyum ve magnezyum sağladığını söylüyor.
Helva, içerdiği sağlıklı yağlar ile sindirim sistemini yatıştırır ve vücudun daha rahat bir şekilde besinleri sindirmesini sağlar. Balık ve helvanın birlikte tüketilmesinin diğer bir avantajının ise helvanın tatlı ihtiyacını karşılaması ve kan şekerinin düzenlenmesine destek olması denilebilir.





