Piknik yapmaya Belgrad Ormanı'na giden vatandaşlar arkalarında çöp dağı bırakıyor. Ormanı çöp yığınına çeviren piknikçiler nedeniyle Sarıyer ilçe sakinleri isyan ederken, gönüllü olarak ormandaki çöpleri toplayan vatandaşlar, “Buradaki halk olarak üzgünüz. Biz sürekli çöpleri kendi bütçemizle topluyoruz. Belediyeye defalarca bilgi verdik artık utanıyoruz. Hala gelip bu çöpleri almıyorlar”. Koşullar hastalığa davetiye çıkarıyor dedi.


İklim değişikliği sebebiyle yollara asfalt dökülmeyecek İklim değişikliği sebebiyle yollara asfalt dökülmeyecek

"KENDİ CEBİMİZDEN PARA VERİP ÇÖP POŞETİ ALIYORUZ"


Gönüllü olarak çöpleri topladıklarını ancak sorunun önüne geçemediklerini söyleyen vatandaşlar, "Buradaki halk olarak üzgünüz. Belediyeye defalarca bilgi verdik artık utanıyoruz. Hala gelip bu çöpleri almıyorlar. 15 senedir bazı piknik alanlarının kör noktaları bu halde. Piknik alanlarına ücret verildiği için, 'ben buraya para verdim gelip toplayacaklar' deyip, çöplerini bile bile atan insanlara da şahit olduk” ifadelerini kullandı.

"BIRAKILAN ÇÖPLERİ GÖREBİLDİĞİMİZ KADAR TOPLAMAYA GAYRET EDİYORUZ"


Tozlu Bent'e piknik yapmak için gelen Celal Can Ünver ise, "Herkes en azından kendi çöpünü toplasa böyle bir birikim olmaz, çok zor değil aslında. Biz kendi çöpümüzü toplayacağız ama bir dahaki sefer geldiğimizde ne durumda olacak bilemiyorum. Bırakılan çöpleri görebildiğimiz kadar toplamaya gayret ediyoruz" diye konuştu. 

Kaynak: İHA