ABD Başkanı Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump, kasım ayındaki başkanlık seçimleri için 27 Haziran'da ve 10 Eylül’de canlı yayında karşı karşıya gelecek.
ABD’de başkanlık seçimlerine aylar kalırken, ABD Başkanı Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump, canlı yayında tartışacak. Biden ve Trump, 27 Haziran'da CNN kanalında, 10 Eylül'de ise ABC kanalında canlı yayında karşı karşıya gelecek ve seçmenlere mesajlarını iletecek.
CNN tarafından yapılan açıklamada, Georgia eyaletinde yer alan Atlanta kentinde düzenlenecek canlı yayına izleyici katılmayacağı ve moderatörlerin ise daha sonraki bir tarihte açıklanacağı ifade edildi.
ABC ise henüz ev sahipliği yapacağı canlı yayın hakkında detay paylaşmadı.
Biden, Trump’ın devam eden ceza davasına değinerek, "Çarşamba günleri özgür" ifadelerini kullandı.
Trump ise Biden’ın "iki cümleyi bir araya getiremeyen" ve "en kötü tartışmacı" olduğunu iddia etti.

Biden: Her zaman tartışmaya hazırım

ABD Başkanı Biden, X hesabından yaptığı paylaşımda, 27 Haziran'da Trump'la canlı yayında karşı karşıya gelmesi için CNN'den aldığı daveti kabul ettiğini belirtti.

İklim değişikliği sebebiyle yollara asfalt dökülmeyecek İklim değişikliği sebebiyle yollara asfalt dökülmeyecek

Konuyla ilgili video paylaşımı da yapan Biden, Trump'la herhangi bir zaman ve yerde karşı karşıya gelmeye hazır olduğu mesajını verdi ve 2020'de yaptıkları iki canlı yayın tartışmasını da kendisinin kazandığını savundu.

Trump: Gürültü çıkarmaya hazır olalım

Öte yandan Trump da Truth Social adlı sosyal paylaşım platformunda yaptığı açıklamada, Biden ile haziran ve eylül ayında iki kez canlı yayında karşı karşıya gelmeyi kabul ettiğini belirtti.

Trump, "Ben heyecan olsun diye ikiden fazla tartışma öneriyorum ve bunları, Biden kalabalıklardan korkmasına rağmen geniş bir alanda yapalım. Sadece zamanını söyle, orada olacağım. Gürültü çıkarmaya hazır olalım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA