BluTV orijinal yapımlarından Bozkır'dan 3. sezon müjdesi gelmiş senarist Levent Cantek Twitter'dan yaptığı açıklamada "Bozkır üçüncü sezon için BluTV ile anlaştım. Sekiz bölümlük yeni senaryoyu 1 Ekim'de teslim edeceğim. Sonrası 2024'te gerçekleşir gibi görünüyor. Bana güvenenlere ve yol arkadaşlarıma teşekkür ederim, onlar olmasa bu yeni serüvene başlayamazdım..." paylaşımı yapmıştı. 

Fatih Altaylı: 'Halkı sefalet içinde, dünyanın en pahalı saatleri onda' Fatih Altaylı: 'Halkı sefalet içinde, dünyanın en pahalı saatleri onda'

BOZKIR HAYRANLARI SEVİNMİŞTİ

Cantek geçen Eylül ayında senaryonun tamamlandığını duyurdu ve "Bozkır üçüncü sezon senaryosunu bugün bitirdim. En azından bir süre güzel uyuyup, neşeyle uyanacağım. Bir hikaye daha anlatabildiğim için mutluyum, bunun bir lütuf olduğunu biliyorum. Bana güvenenlere ve yol arkadaşlarıma teşekkür ederim." paylaşamıyla Bozkır hayranlarını sevindirmişti. 

933807Da A2E2 4D86 98C1 A3Dedd9E4C92

YENİ PAYLAŞIM GELDİ

Ancak Bozkır dizisinin sevenleri yeni sezonu biraz daha beklemek zorunda kalacak. Cantek, yeni bir duyuru yaparak şu sözlere yer verdi: "Duyurmuş olayım, senaryolar yazdığım-birlikte çalıştığım dijital platform BluTV bir süre önce Warner Bros. Discovery tarafından satın alındı. Ve şirketin yeni yönetimi geçen ay bir karar vererek, bu yıl içerisinde yayımlanacak yerli üretimleri 2025'e, gelecek seneye ertelediler. Böyle olunca, ağustos-eylül aylarında çekimleri olacak biri Bozkır üçüncü sezon olmak üzere iki ayrı işimiz  ertelenmiş oldu. 

Zzzzzzz 1024X586

YENİ BİR ARAYIŞA YÖNELDİ

Planlı yaşamaya çalışırım, şu ay çekim, şu ay kurgu, sonra yeni senaryo şu bu derken... hepsi bir anda değişiverdi. Hayat bu... Genel olarak televizyondan uzak durmaya çalışıyor, bana daha uygun hikaye tercihleri olan dijital platformlarda kalmak istiyorum. O sebeple bu erteleme beni önce bir boşluğa düşürdü, sonra yeni bir arayışa yönlendirdi. Hayatımda ilk kez televizyon için büyük firmalarla görüşmeye başladım. Sonu nereye varacak, içime sinecek bir iş çıkaracak mıyım sahiden bilmiyorum. Halen konuşuyorum. 

B O Z K K K K K

'İYİ EKİP ARKADAŞLARI SEÇMEK GEREKİYOR'

Televizyona iş yapmak, ömürden götüren uzunlukta, kalabalık ve stres dolu aylar yaşayarak çalışmak demek... Özgün ve seveceğin bir hikayen bile olsa bölümler ilerledikçe acı çekmeye başlıyorsun... İyi tasarlamak, ruhen iyi hazırlanmak, iyi ekip arkadaşları seçmek gerekiyor...  Gerçi ilk günlerdeki kadar telaşlı değilim, giderek sakinleştim, gerekirse bir ara verip, hayal ettiğim kitap işlerine yönelip, gelecek yılı (başka türlü işler yaparak, başka şeyler çalışarak) bekleyeceğim."

ÖDÜL ALMIŞTI

Bozkır’ın kadrosunda Yiğit Özşener, Furkan Andıç, Cemre Baysel, Yüsra Geyik, Fatih Al, Cemal Toktaş, Bülent Düzgünoğlu yer alıyor. 

ARC film imzalı, Levent Cantek’in senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini Şahin Altuğ’la birlikte üstlendikleri; jeneriğini Özgür Çakır ile birlikte tasarlanan, en sevilen BluTV orijinal yapımlarından ‘Bozkır 2. Sezon’ New York Festivals’da “En iyi Jenerik” ödülünü aldı.

Muhabir: DEMET SAROVA