ŞOK - Hafta sonunu kafa dinlemek için Kazdağları'na mesken kuran İstanbullular için daha önce görmedikleri kıyıda köşede kalmış sayısız bölge var. Bu noktalar hem kafa dinlemek için biçilmiş kaftan hem de ailesiyle birlikte vakit isteyenlere enfes bir öneri.
İşte Kazdağları'nın pek çok kişi tarafından bilinmeyen 10 noktası:
Kazdağları, Türkiye'nin oksijen deposu olarak bilinen ve doğal güzellikleriyle öne çıkan bir bölgedir. Ancak, bu bölgenin pek bilinmeyen, keşfedilmeyi bekleyen birçok saklı köşesi de bulunmaktadır. Ekonomim'in derlediği 10 bölge şöyle:
1. Mehmetalan Köyü: Edremit'e bağlı, 200 yıllık geçmişe sahip bu köy, ekoturizm açısından potansiyel taşıyan yürüyüş ve bisiklet parkurlarıyla dikkat çeker.
2. Küçükçetmi Köyü: Ayvacık ilçesine 25 km mesafede yer alan bu köy, tarihi Afrodit Kaplıcası'na ev sahipliği yapar ve taş evleriyle otantik bir atmosfer sunar.
3. Beyoba Köyü: Edremit'e bağlı, 1500–1600 yıllarına uzanan tarihiyle bilinen bu köy, zeytin ağaçlarıyla çevrilidir ve tipik köy hayatının sürdüğü bir yerdir.
4. Eski Güre Köyü: Edremit'in Güre beldesinde bulunan ve neredeyse terk edilmiş olan bu köy, taş evleri ve sessiz sokaklarıyla etkileyici bir atmosfere sahiptir.
5. Tahtakuşlar Köyü: Edremit'e bağlı bu Türkmen köyü, Türkiye'nin ilk özel etnografya müzesi olan Tahtakuşlar Etnografya Galerisi'ne ev sahipliği yapar.
6. Şahindere Kanyonu: 26 kilometre uzunluğundaki bu kanyon, çam ve iyot kokularının birleştiği, doğa yürüyüşleri için ideal bir bölgedir.
7. Kıraçoba Köyü: Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı bu köy, terk edilmiş yapısıyla Kazdağları'nın en ıssız köşelerinden biridir.
8. Arıklı Köyü: Ayvacık ilçesine bağlı bu köy, doğal güzellikleriyle dikkat çekerken, ekonomik nedenlerle gelişememiştir.
9. Behramkale Köyü: Ayvacık ilçesine bağlı, Osmanlı döneminde kurulmuş ve sit alanı olarak koruma altına alınmış bu köy, tarihi dokusunu korumaktadır.
10. Nusratlı Köyü: Ayvacık ilçesinde yer alan bu köy, zeytin, zeytinyağı ve organik ürünlerin satıldığı dükkanlarıyla dikkat çeker.