Alkol kullanımı dünya genelinde oldukça yaygın. Ancak özellikle salgında ve sonrasında artan tüketimin, önemli problemler çıkardığı belirtildi. 2020'de ABD'de 18 yaş ve üzeri kişilerin yaklaşık %70'i önceki yıl alkollü içecek tükettiklerini söyledi.

Ek olarak, insanların %24'ü bir önceki ay aşırı alkol aldığını (kadınlar için her seferinde dört veya daha fazla, erkekler içinse her seferinde beş veya daha fazla kadeh) bildirdi.

Özel Günlerde Dışarıda Yemek Kabusunuz Olmasın Özel Günlerde Dışarıda Yemek Kabusunuz Olmasın

YÜZDE 25'LİK YÜKSELME GÖRÜLDÜ

COVİD-19 salgını, alkol tüketiminde önemli değişiklikleri de beraberinde getirdi. Önceki sene içki içtiğini bildirenlerin sayısı 2019'dan 2021'e kadar tutarlı kaldı. Ancak her gün alkol tüketen kişilerin sayısı %6.3'ten, %9.6'ya yükseldi. Her yıl alkole atfedilebilen ölümlerin sayısı, aşırı dozda uyuşturucudan kaynaklanan yıllık ölümlerin genel sayısıyla aynı düzeyde... Her ikisi de son birkaç yılda hızla artıyor.

Endişe verici bir şekilde, alkolle ilişkili ölümlerin sayısı 2019 ile 2020 arasında %25 arttı. Bu, COVID-19 salgınının ilk yılında tüm ölümlerdeki yüzde 17'lik artıştan daha yüksek bir oran. Özellikle 25 ila 44 yaş arasındaki kişiler, halen en büyük risk grubunda yer alıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ