Olay, saat 14.00’da Fatih Cerrahpaşa Kocamustafapaşa Caddesi üzerinde bulunan bir çay ocağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır’da Ulu Camii’ndeki konuşmalarıyla sembol isim haline gelen ve "Ramazan hoca" olarak tanınan Ramazan Pişkin, namaz kılarken bir şahıs tarafından göğsünden iki kez bıçaklandı. Ağır yaralanan Pişkin, hastaneye kaldırıldı. Pişkin’in kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği öğrenildi. Öte yandan polis ekipleri, kaçan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

Ramazan Pişkin'in namaz kıldığı yer kana bulandı.

Halil İbrahim Galya isimli vatandaş, "Dün akşam saat 20.00’da 3 arkadaş buraya geldik. Biz geldiğimizde ışıklar kapalıydı. İçeride oturup bir süre muhabbet ettik. 3 arkadaşım ile kendisinden tespih aldık. Ondan sonrada çıktık. Kendisinde biraz tedirginlik vardı. Biz onu hissettik çünkü ışıkları kapalıydı. Mekanı cennet olsun. Hatta bizden sonra arkadaşım telefon ile aradı bize öldürülmüş dedi. Bizden sonra dün akşam Sirkeci’de yemek yemiş. Videolarında da dediği gibi sürekli tehdit edildiğini söylüyordu. Kendisine neden Diyarbakır’dan buraya taşındığını sordum. Bana orada anlattıklarımı burada da anlatmaya çalışacağım dedi” diye konuştu.

RAMAZAN HOCA KİMDİR?

Diyarbakır'da hayatı boyunca araştırdığı dini bilgileri Ulu Camii cemaatiyle paylaşan Ramazan Pişkin, 47 yaşındaydı. Bölgenin sembol ismi haline gelen Pişkin, halk arasında “Filozof Ramazan” ve "Ramazan Hoca” olarak anılıyordu. Pişkin daha önce akıl sağlığı yerinde olmadığı gerekçesiyle Elazığ Fetih Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümüne yatırılmıştı. 

Ramazan hoca, "YER6" adlı YouTube kanalına verdiği röportaj sonrası, dini sohbetler yapan Hüseyin Çevik'in hedefi haline gelmişti. Çevik, kanalında "YER6 KANALI NEYİN PEŞİNDE! DİYARBAKIRLI RAMAZAN TEHLİKESİ!" başlıklı video paylaşmıştı.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ