Efsanevi "3 Tenors" üyesi Jose Carreras, The Farewell Tour kapsamında son kez Türkiye’ye geliyor. İspanyol tenor, hayatının ve kariyerinin en önemli anlarını dev ekranlarda sergileyeceği çoklu medya gösterisi ile 20 Eylül Cuma günü Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda hayranlarıyla buluşacak. Carreras’ın konser biletleri 20 Mayıs Pazartesi günü satışa çıkacak.

Pera Palace Hotel'deki "Atatürk Müze Odası" yeniden ziyarete açılacak Pera Palace Hotel'deki "Atatürk Müze Odası" yeniden ziyarete açılacak

Müziğe ilgisi 6 yaşında ABD'li tenor Mario Lanza'ya hayranlığıyla başlayan ve amatör bariton olan dedesi Salvador Coll'un desteğiyle piyano ve ses eğitimi alarak adım atan 77 yaşındaki Carreras, 8 yaşında konservatuvar eğitimine başladı ve 11 yaşında Gran Teatre Del Liceu'da ilk sahnesini aldı. 1970'teki Nabucco ve Lucrezia Borgia performanslarıyla dikkat çeken Carreras, 1971'de Parma'da prestijli Voci Verdiane yarışmasını kazandı.

İlk kez İtalya'da sahne alarak kariyerinde hızla ilerleyen Carreras, ardından New York, San Francisco ve Londra gibi şehirlerde ünlü sopranolarla sahne aldı. Kariyerinin zirvesine, Placido Domingo ve Luciano Pavarotti ile birlikte sahne aldıkları "3 Tenors" konserleriyle ulaştı ve bu konserlerde yaklaşık 2 milyon seyirciye performans sergiledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ