Yolsuzluk iddiasıyla tutuklanmıştı: Vali istifa etti Yolsuzluk iddiasıyla tutuklanmıştı: Vali istifa etti

Teksaslı bir yarı römork sürücüsü, ticari ehliyetinin yenilenmesi için başvuruda bulundu ancak kabul edilmedi. Sonrasında ise çıldırdı. Dev aracını kamu güvenliği binasına süren Clenard Parker isimli adam, 1 kişiyi öldürürken, 13 kişinin de yaralanmasına sebep oldu.

Brenham Belediye Başkanı Atwood Kenjura, "Binaya bir kez çarptıktan sonra uyarılara rağmen durmadı. Aracını geriye aldı ve büyük bir hızla tekrar çarptı. Gerçekten tamamen gereksiz bir olay, trajediye sebep oldu" açıklamasında bulundu.

BİNAYI YIKABİLİRDİ

42 yaşındaki Clenard Parker, yetkililer tarafından aracından çıkarıldı. Parker, gözaltına alınırken direnmedi. Ancak cinayet de dahil birçok suçlamayla karşı karşıya kalacak. Teksas Kamu Güvenliği Departmanı'ndan Justin Ruiz, ticari ehliyetin neden reddedildiğine dair ayrıntı vermedi.

Yaralananlardan 6'sı hastanelere gönderilirken hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Diğerleri ise olay yerinde tedavi edildi. Bir itfaiye yetkilisi, "Eğer sola doğru çarpmayı başarsaydı, bina çökerdi. Bu da daha fazla ölü ve yaralı anlamına geliyor" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ