Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, en çok alkol tüketen 10 ülkeden 9'u Avrupa kıtası ülkelerinden oluşuyor. Sıralamanın zirvesinde ise yıllık 14.3 litre kişi başı alkol tüketimiyle Çekya yer alıyor.

DSÖ'ye göre, kişi başına alkol tüketiminin en yüksek olduğu 10 ülke şöyle:

10 - Lüksemburg: Avrupa'daki en küçük ülkelerden biri olan Lüksemburg, dünyada alkol tüketiminin en yüksek olduğu onuncu ülke konumunda.

9 - Bulgaristan: Şarap ve bira, restoran ve kafelerin vazgeçilmezleri arasında olan Bulgaristan'da, Balkanlar genelinde popüler olan meyve brendilerinden rakija da oldukça seviliyor.

Trump ve Netanyahu buluştu Trump ve Netanyahu buluştu

8 - Uganda: Avrupa dışından listenin içinde olan tek ülke olan Uganda'da, darı ve mısır ile yapılan malwa ve sorgum bitkisinden üretilen bushera en popüler içeceklerden biri.

7 - İspanya: İspanya, şarap üretiminde Fransa ve İtalya'nın ardından Avrupa'nın üçüncü büyük üreticisi konumunda. Ülkede şarap ve bira en çok tüketilen içecekler arasında yer alıyor.

6 - İrlanda: Kişi başına yıllık alkol tüketimi 12,75 litre olan İrlanda, en çok alkol tüketen ülkeler sıralamasında altıncı sırada yer alıyor.

5 - Litvanya: Litvanya, kişi başına yıllık 12,78 litre alkol tüketimiyle en çok alkol tüketen beşinci ülke konumunda. Ülkede en çok tercih edilen alkollü içecek ise bira.

4 - Almanya: Her yıl binlerce insanın bir araya geldiği ve kaliteli biranın tadını çıkardığı Münih'teki Oktoberfest ile tanınan Almanya'da, kişi başına yıllık ortalama alkol tüketimi 12,79 litre.

3 - Moldova: Moldova, kişi başına düşen yıllık saf alkol tüketimi miktarıyla en çok alkol tüketen ülkeler arasında üçüncü sırada yer alıyor ve bu miktar 12,85 litre.

2 - Letonya: Bir Letonya vatandaşının yıllık alkol tüketimi ortalama 13,19 litre ile en çok alkol tüketen ülkeler sıralamasında ikinci sırada yer alıyor.

1 - Çekya: Avrupa'da kişi başına düşen alkol tüketiminin en yüksek olduğu ülke olan Çekya, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre yıllık kişi başı alkol tüketimi 14,3 litre ile listenin zirvesinde yer alıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ