Gece saat 02.00 sularında Esenyurt Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi, 2258 Sokak'ta meydana gelen olayda, kimliği belirsiz bir şahıs elindeki yanıcı madde dolu şişeyi sokakta bulunan araçlara ve yola dökerek ateşe verdi. Alevlerin yükselmesiyle birlikte şahıs hızla olay yerinden kaçtı. Kundaklama sonucu sekiz araç alevler içinde kaldı ve yangın, araçların bulunduğu yerdeki depo olarak kullanılan bir iş yerine de sıçradı.

1

Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucu yangın kontrol altına alınabildi. Neyse ki olayda ölen ya da yaralanan olmadı, ancak sekiz araç ve bir iş yeri yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangının alevleri ve araçların yanma anları, çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi.

_66376

Olay yeri inceleme ekipleri bölgede detaylı incelemelerde bulunurken, polis ekipleri kundaklamayı gerçekleştiren şahsı yakalamak için soruşturma başlattı. Güvenlik kamerası görüntülerinde, şahsın elinde bir şişe ile sokağa girip yanıcı maddeyi döktüğü ve ardından alevler yükselirken kaçtığı görüldü.

Çamur akan dere vatandaşta öfke! Çamur akan dere vatandaşta öfke!

_66376 (1)

KUNDAKLAMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Yangında iş yeri olarak kullandığı deposu yanan Burhan Aydın, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Biz yatıyorduk. Bir anda annem bağırdı. Dışarıda yangın çıktı, dedi. Biz o esnada dışarıya koştuk. Büyük bir ihtimalle benzin veya mazot dökmüşlerdi. Biz söndürmeye çalıştık, su atmaya çalıştık. Suyu attıkça yangın daha çok üstümüze sıçramaya başladı. Önce araçlarımız yandı, sonra depomuz yandı. Bu bir zulümdür. Herhangi kimseyle husumetimiz yok. Zaten mahallemiz küçük bir mahalle. Burada herkes birbirini tanıyor, biliyor. Biz 20 senedir bu mahalledeyiz. Can kaybımız yok, sadece araçlarımız yandı. Üç aracımız yandı. İçeride müşterimizin bir aracı vardı, o yandı. Bizim ofisimiz vardı burada, ofis yandı, içindeki evraklarla birlikte.”

Polis ekipleri, güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerle kundaklamayı gerçekleştiren şahsın kimliğini tespit etmek ve yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA