Sena İris sevenlerine Bu Şehir’den sesleniyor Sena İris sevenlerine Bu Şehir’den sesleniyor

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına düzenlendiği saldırılarda yüzlerce Filistinli hayatını kaybetmiş, İsrail'in saldırıları dünyada tepkiyle karşılanırken, bir davette görüntülenen Defne Samyeli'ye de "Refah'ta bir katliam yaşandı. Bir anne olarak ne düşünüyorsunuz?" sorusu yöneltilmişti. Ünlü isim verdiği cevapla şaşırtmış ve "Bu sorunun da, buna verilen bütün cevapların da tribünlere oynamak olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu konu on yıllardır devam eden, altında çok farklı dinamiklerin olduğu bir konu. Taraflar konusunda haklı, haksız demek ya da burada bir davette siz mikrofonu uzattınız da iki satır 'çocuklar ölmesin, gözyaşları artık dinsin, savaş olmasın barış olsun' demenin son derece yüzeysel, günü kurtarmaya yönelik açıklamalar olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullanmıştı. 

Ekran Resmi 2024 05 31 12.14.56

"BARIŞIN OLACAĞINI DÜŞÜNMEK SAFÇA"

Sözlerine "Elbette ki dünyada insanların katledilmesi kimsenin oturup böyle huzur içinde izleyebileceği bir şey değil ama bu dünyada sistem böyle olduğu müddetçe bizim askerlerimiz, ordularımız, silahlarımız olduğu müddetçe barışın olacağını düşünmek de son derece safça bir yaklaşım. Öyle değil mi? Sabaha kadar konuşabiliriz bunu. Onlar da olmasın, bu da olmasın... Hep beraber tribünlere oynarız ve içimizi rahatlatmış olur muyuz? Ben böyle düşünmüyorum." diye devam eden Defne Samyeli'nin bu açıklamaları sosyal medyada dikkat çeken konular arasında yer almış ve tepki çekmişti.

Ekran Resmi 2024 05 31 12.15.07

NEDENİ ORTAYA ÇIKTI!

Sözleri sebebiyle yoğun eleştirilere maruz kalan Samyeli'nin bu tutumunun arkasındaki neden ortaya çıktı. Ünlü sunucunun, küresel içecek devi Coca-Cola ile bir sponsorluk anlaşması bulunduğu öğrenildi. Bu bilgi, sosyal medyada hızla yayılarak Samyeli'ye yönelik eleştirilerin dozunu artırdı. Kullanıcılar, Samyeli'yi, ticari çıkarları uğruna insani bir konuda sessiz kalmakla suçladı.

Kaynak: DEMET SAROVA