Netflix'in ikinci Türk orijinal dizisi neredeyse herkesin soluksuz izlediği Atiye'ye ilham olan ilk romanı Dünyanın Uyanışı ile okurunu, insanlığa çağlar boyunca ev sahipliği yapmış kadim topraklara, Göbeklitepe’nin gizemli hikayesine davet eden Şengül Boybaş, 2025 yılıyla ilgili yaptığı paylaşımla dikkat çekti.

Dünyanın Uyanışı serisinden sonra İstanbul'un Kayıp Mührü kitabıylada adından söz ettiren yazar, aynı zamanda ruhsal danışman ve ezoterik astrolog olarak da tanınıyor.

Şengül Boybaş sosyal meyda hesabından "2. kez Vatikan elçileri Kutsal Zülkarney kapısını açtı" diyerek dünyayı bekleyen kaosa karşı uyardı.

Bu açılma süreci sadece fiziksel kazılarla değil, aynı zamanda kadim dualar, simya ritüelleri ve teknolojik araçlarla desteklenmiştir. Ancak kapı açıldığında Ye'cüc ve Mecüc'ün serbest kalması ihtimali ortaya çıkmıştır. Bu varlıkların, modern dünyada kaosu, savaşları ve doğal afetleri tetikleyen metafizik güçleri vardır.'

Bu paylaşımdan sonra Boybaş’ın bahsettiği Zülkarneyn’in Kapısı nedir merak edildi. İslam kültüründe önemli bir yere sahip olan Zülkarneyn’in Kapısı, hem metaforik hem de mistik anlamlar taşıyor. Kur’an-ı Kerim’in Kehf Suresi’nde (18. sure) bahsi geçen Zülkarneyn, genellikle bir hükümdar veya lider olarak yorumlanır. Ancak surede, demir ve bakırdan yapılmış güçlü bir set ya da kapı olarak da tasvir ediliyor.

Yerinin kesin olarak bilinmediği bu kapı, kötülüğü sınırlayan bir bariyer olarak kabul edilir. Efsaneler, kapının Kafkaslar’da, Orta Asya’da veya uzak diyarlarda olabileceğini öne sürer. Zülkarneyn’in Kapısı, aynı zamanda kıyamet alametleri ve Ye’cüc ile Me’cüc kavimleriyle ilişkilendirilerek dini ve metafizik anlamlar kazanır. Bu kapı, insanoğlunun kötülükle olan mücadelesinin güçlü bir sembolü olarak yorumlanır.

Katolik dininin merkezi Vatikan’da, 25 yıl aradan sonra tarihi bir gelenek yeniden yaşatıldı. Yeni ’Jübile Yılı’nın başlangıcı olarak kabul edilen bu dönemde, Katoliklerin dini lideri Papa Francis’in de geçtiği 5 kutsal kapı törenle açıldı. Aziz Petrus, Aziz John Lateran, Aziz Mary Major ve Aziz Paul Surlarının Dışındaki Bazilikalarda bulunan bu kapılar, ritüelin ardından bir dahaki Jübile Yılı’na kadar tuğlalarla kapatılarak mühürlendi.

Şengül Boybaş’ın kapının ikinci kez açıldığını iddia etmesi akıllara bu ritüeli getirdi Ancak, bahsi geçen kapılar ve ritüel ile bu anlatı arasında doğrudan bir bağ olup olmadığı bilinmiyor.