UĞUR MELEKE/HÜRRİYET: "G.Saray şampiyon olursa, bu sezona “Süper Lig Sanchez sezonu” diyebiliriz. Manchester City’yi, Liverpool’u diğerlerinden ayıran en önemli özellikleri yoğunlukları. Yoğun oynamaları, topu hızlı dolaştırmaları, rakiplerinden bir tık seri hareket etmeleri, topu geri kazanma sürelerinin kısa olması, böylece atak sürekliliği sağlamaları. 

Atak devamlılığı sağladıkları için geri koşmak zorunda kalmamaları. Topu çabuk geri kazanmak için takımın eninin-boyunun kısa olma mecburiyeti. Ki bu da zaten metrekareye düşen adam yoğunluğu oluyor bir bakıma. Süper Lig’de bu sezon Galatasaray’ın yarattığı farkı da tek kelimeyle açıklamaya çalışırsak buna pekala “yoğunluk” diyebiliriz. 

Ve Galatasaray’ın ortaya koyduğu yoğun oyunu tek bir pozisyonda anlamak isterseniz bunun için de size dün 14’üncü dakikada attıkları ikinci golü incelemenizi öneririm."

Aa 20240218 33744642 33744622 Mke Ankaragucugalatasaray (1)

ANTRENMAN MAÇI GİBİYDİ


ERMAN TOROĞLU/SABAH: Galatasaray 90 dakika boyunca istediğini yaptı. İlk yarıda skoru aldı, ikinci yarıda tamamen antrenman yaptı. Güzel şeyler yaptılar, maçı da hakkıyla kazandılar. 

Aa 20240218 33744642 33744624 Mke Ankaragucugalatasaray (1)

YİNE BİR BAŞKENT GECESİYDİ


LEVENT TÜZEMEN/SABAH: "Galatasaray, 23. şampiyonluğunu Ankaragücü deplasmanında kucaklamıştı. Final haftalarına girilirken Galatasaraylı oyuncular zirveye dev adımları yine Başkent'te attı. Coşkulu, disiplinli, istekli, arzulu, çalışkan ve yardımlaşması üst düzeyde olan bir Glatasaray izledim. 

Oyuncular hem keyif verdiler hem de kendileri oynadıkları futboldan keyif aldılar. Davidson Sanchez'e hayran kaldım. Sanchez'i iyi ki yönetim transfer etmiş. Kolombiyalı yıldız oyuna resmen hükmetti. Doğru pozisyon alarak rakibe pozisyon vermedi. Sakin ve sabırla geriden topu oyuna akıllı paslarla soktu."

Aa 20240218 33744552 33744550 Mke Ankaragucugalatasaray (1)

KALBİ ZAYIF OLAN İZLEMESİN


SERKAN KORKMAZ/FOTOMAÇ: "Bu lig son haftaya kadar nefes keser" cümlesini artık söylemeyen kalmadı. Kalbi zayıf olan Galatasaraylılara ve Fenerbahçelilere yakınları ve kendileri mukayyet olsun. Bu saatten sonra yok zemindi, yok yorgunluktu, bahane yok, iki takım için de. Ülke futbolunun başına gelip gelebilecek en güzel şeyleri bir arada yaşıyoruz."

BUNDESLİGA TOPÇUSU GİBİ


AHMET ÇAKAR/SABAH: "Kerem Demirbay yavaş yavaş 'Ben bir Bundesliga futbolcusuyum' diyor. Çok istikrarlı, çok dengeli oynadı. Sonuçta Galatasaray zoru başarmadı, kolayı başardı ve bir deplasman daha oldukça iyi bir oyunla geride kaldı. Ankaragücü bizi çok şaşırttı. Maşallah pamuk gibi bir takım! 

SEZONUN EN İYİ FUTBOLU


OSMAN ŞENHER/MİLLİYET: "Ankaragücü deplasmanı öncesinde, ‘Eryaman Stadı’nın zemini bozuk, Sparta Prag karşısında Galatasaray çok yoruldu’ gibi bir sürü şey söylendi. Bu konuşulanların hepsi de havada kaldı. Sen iyi takımsan, maçı kazanmak istiyorsan, hırsını, gücünü, her şeyini sahaya koyuyorsan zaten sorun da yaşamazsın. 

Okan Buruk’un öğrencileri sezonun en iyi oyununu ortaya koyarken, hiç zorlanmadan Ankaragücü deplasmanında kazandılar. Gözlerim hep yeni transfer sol bek Derrick Köhn’deydi. İlk maçı olmasına rağmen sadece şunu söyleyeyim takımına çok büyük katkı sağlayacağını gösterdi. Tek bir handikap, keşke Avrupa’da da oynayabilseydi."

BU KADARI TAHMİN EDİLMEZ 


OGÜN TEMİZKANOĞLU: "Mertens'in yaşı geçti temposu düştü diyenlere bugün Mertens çok büyük bir ders verdi. Eminim ki maçtan önce herhangi bir futbolcu hatta taraftar bile bu kadar rahat galibiyet alacağını düşünmüyordu. Çünkü o kadar çok rahat galibiyet oldu ki 2-0 öne geçtikten sonra aktı oyun. Aslında hafta içi oynanan yüksek tempodan sonra tam tersi senaryo bekleniyordu."

O NASIL BİR BAŞLANGIÇ ÖYLE!


İLKER YAĞCIOĞLU: "Galatasaray gövde gösterisi yaptı. Rakibiniz perşembe günü maç oynamış, uzun süren taraftar hasretiniz sona ermiş ve taraftarınız önünde maça başlıyorsunuz. Ankaragücü dendiği zaman dirençli takım hayal ediyoruz ama hiçbiri yoktu. Galatasaray öyle bir başladı ki maça 3 pas yaptırtmadı rakibine."

DÜŞÜN, TORREİRA BİLE YOK!


RIDVAN DİLMEN: "Galatasaray'ın oynadığı oyun ve arzuyla takım rahatladı, Okan Buruk rahatladı, hatta hakem Ali Şansalan bile rahatladı maç rahat geçeceği için. Bu maç öncesinde ikinciliğe düştü Galatasaray ama Okan Buruk takıma o kadar güveniyor ki Lucas Torreira'yı oynatmadı Sparta Prag maçı olduğu için."

Muhabir: MUHAMMET ŞAHİNTAŞ