Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında Kabine toplantısı bugün saat 15.00’te başlayacak.

İşte ele alınacak konular 

GENÇLERE MÜJDE! 

VERGİSİZ TELEFON, BİLGİSAYAR VE ÜCRETSİZ İNTERNET

Toplantı kapsamında, seçim döneminde gençlere sunulan ücretsiz internet, vergisiz telefon ve bilgisayar gibi vaatlerin son durumu da masaya yatırılacak.

vergisiz-telefon-ve-bılgısayar-1

EKONOMİ 

Vedat Işıkhan Kimdir Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan biyografisi (1)

Kabine toplantısında, Türkiye'nin yabancı yatırımcı çekme çabalarını artırmak adına atılacak adımlar ve enflasyon verilerine bağlı olarak alınabilecek ek önlemler ele alınacak. Eylül ayında duyurulması planlanan Orta Vadeli Program'daki güncellemelerin değerlendirileceği bu toplantıda, vergi sisteminin modernizasyonu da tartışma konusu olacak.

2024-2025 döneminde memur ve memur emeklilerinin maaşlarını belirleyecek olan kamu toplu sözleşmesi görüşmeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından Kabine üyelerine aktarılacak olan son durum hakkında bilgi verecek.

İÇ VE DIŞ POLİTİKA

Saat 15.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başlayacak olan toplantıda, Rusya-Ukrayna savaşındaki güncel durum ve Rusya'nın tek taraflı çekildiği tahıl koridorunun canlandırılması için atılacak adımlar ele alınacak. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile bu ay sonunda yapılması planlanan görüşmesi de toplantıda detaylarıyla konuşulacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Pile-Yiğitler yol inşaat çalışmalarını etkileyen BM Barış Güçleri ile yaşanan gerginlik de gündemin önemli maddelerinden birini oluşturuyor. Bölgede yaşanan olayların tüm ayrıntılarıyla toplantıda ele alınması bekleniyor.

ÖYKÜ UYSAL

Editör: Eray Erginbaş