Halk arasında "gençlik iksiri" şeklinde adlandırılan gilaburu, hem tadı hem de sağlık açısından yararlarıyla biliniyor. Vatandaşların ilgisini çeken meyve Erzincan’ın özellikle yüksek kesimlerinde doğal olarak yetişiyor.
HALK POŞET POŞET ALIYOR, FAYDASI BİTMİYOR!
Sonbahar döneminde hasadı yapılmakta olan gilaburu, kırmızı renkli taneleriyle biliniyor. Bu meyvenin suyu çıkarılıyor ve içecek olarak tüketilebiliyor. Bunun yanı sıra reçel, sirke ve salamura gibi farklı şekillerde de tüketilebiliyor.
Uzman isimler gilaburunun yüksek oranda C vitamini, fenolik bileşikler ve antioksidan maddeler içerdiğini söylerken; ayrıca böbrek taşı oluşumunu önlemeye yardımcı olduğu da biliniyor.

HER SENE SONBAHARDA İLGİ GÖRÜYOR
Ek olarak bağışıklık sistemini güçlendiren ve sindirim sağlığına katkı sağlayan gilaburu, Erzincanlı vatandaşlar tarafından her sene sonbahar aylarında ilgi görüyor.
Vatandaşlar, özellikle kış aylarında soğuk algınlıklarına karşı korunmak amacıyla gilaburu suyu tüketmeyi tercih ettiklerini söylüyor.





