Otomobil almak isteyen A.K., beğendiği aracı inceledikten sonra satıcı tarafından sadece 2 parça değişen olduğu bilgisi verildi. Ancak aracı satın almak üzere olan kişi, 6 ay önce yapılan ekspertiz raporunu görmesi üzerine aracı yeniden kontrol ettirmek için ekspertize götürdü. Yapılan inceleme sonucunda aracın ön ve arka bölümlerinin farklı renkte olduğu belirlendi. Daha detaylı bir inceleme sonrasında aracın tavanı, arka ve ön bölümlerinin birbirinden farklı araçlara ait olduğu raporlandı. Raporu gören A.K., aracı satın aldığı kişiye iade etti.

“3 Parçadan 1 Araç Yapılmış”

Heyelan sebebiyle ölü sayısı 500'e çıkabilir Heyelan sebebiyle ölü sayısı 500'e çıkabilir

Son zamanlarda artan araç birleştirme olaylarına dikkat çeken oto ekspertiz uzmanı Şenol Uysal, "Bir araç geldi ve bu araç için vatandaşa ‘2 tane değişeni var, başka bir şeyi yok' denilmiş. Biz aracı incelemeye başladık. Çalışma sonucunda aracın arka tarafının kendi rengi ile farklı renkte olduğunu tespit ettik. Alt kısımda aracı kaldırdığımızda kesme olduğunu, kapı içlerinden 2 eklem olduğunu belirledik. Daha sonra aracın ön kısmına baktığımızda ön kısmının gri olduğunu gördük. Tavanının ise siyah olduğunu tespit ettik. Aracın arka kısmı lacivert, ön kısmı gri, tavan kısmı ise siyah. Yani 3 parçadan 1 araç yapılmış. Aracı getiren kişiye bunu gösterdiğimizde şoke oldu. Daha önceden ekspertiz raporu olduğunu iddia etti ama alakası yok" dedi.

“Bu İşi Verilen Reklamlar Değil, Ustalar Yapar”

Araç alacak vatandaşlara uyarılarda bulunan oto ekspertiz uzmanı Uysal, "Artık vatandaşlar kime güveneceğini bilemiyor. Bunun nedeni, tabelaya giden vatandaşlarımız. Bu işi verilen reklamlar değil, ustalar yapar. İyi bir usta olmadan hangi ekspertize giderseniz gidin, mutlaka başarısız olacaksınız. Aradan 6 ay geçmiş olabilir. Bu süre zarfında araç bir kaza geçirmiş olabilir. Eski raporda bir şey olmayabilir, çünkü kişi bu hasarı kendisi yaptırmıştır. Araçta hasar kaydı olmayabilir. Sanayiye gider, tamiratı yaptırır. Sadece değişen olur ama hasar kaydı yoktur. Biz bu işte sigortada kaza tespit tutanağı olmadığını gördük, ama 5 parça değişen araçları çok gördük. Vatandaşlarımızın dikkatli olması noktasında uyarmak istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA