Elektrik Haberleri

Elektrik haberleri ve güncel Elektrik gelişmeleri, Elektrik ile ilgili tüm video, Elektrik fotoğrafları ve Elektrik haberleri Şok Gazetesi - Haber, Güncel Haberler ve Son Dakika Haberleri sitemizde


Dünya

Latin Amerika ülkesi Kosta Rika, üretim için gerekli suyun azalması nedeniyle elektriği karneye bağlayacak. Hem su hem de elektrik bakımından...

Sağlık

Hitit Üniversitesinde yürütülen proje ile nörolojik hastalıkları elektrik uyarısıyla tedavi edebilen cihaz geliştirildi.

Ekonomi

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), 36 elektrik üretim santraline mart ayı için 501 milyon 346 bin 796 lira kapasite ödemesi...

Ekonomi

Türkiye'nin lisanslı elektrik üretimi şubatta geçen senenin aynı ayına göre yüzde 8,2 artarak 25 milyon 615 bin 763 megavatsaat oldu.

Yaşam

Mucit lakaplı dede, 2 aylık bir uğraşın ardından kendi elektriğini üretmeyi başardı. Kurduğu sistemi lamba ve matkapla test eden mucit...

Teknoloji

Türkiye'de Ramazan Bayramı'nın üçüncü günü günlük elektrik üretiminin yüzde 78,5'i yenilenebilir kaynaklardan karşılanarak rekor kırıldı.

Teknoloji

Ramazan Bayramı'nın kutlandığı 10-11-12 Nisan tarihlerinde Türkiye'nin elektrik üretiminde yenilenebilir kaynaklar ortalama yüzde 76 payla öne çıktı.

Dünya

Kenya'da 8 Afrika mandası, yere düşen elektrik hatlarına basınca feci şekilde can verdi.

Teknoloji

İGA İstanbul Havalimanı, elektrik ihtiyacının tamamını Eskişehir'de kurulacak güneş enerjisi santralinden (GES) karşılayarak bu alanda bir ilke imza atacak.

Ekonomi

Türkiye'de "tam elektrikli" otomobil satışı yılın ilk çeyreğinde 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 275,9 artışla 14 bin 158 oldu.

Teknoloji

Şu anda 1.41 milyon elektrikli araç Almanya sokaklarında dolanıyor. Rakamın daha da artması bekleniyor.

Teknoloji

Mersin Üniversitesi (MEÜ), hastane otoparkına kurulacak güneş enerjisi santrali (GES) ile elektrik üretecek.