Samsun, meyve, sebze ve tarla bitkileri üretiminde Türkiye’nin ilk sıralarında yer alıyor.
Kasım ayının sunduğu zenginlikleri keşfederken, sağlığınızı ön planda tutmayı unutmayın. Hem sağlıklı hem de lezzetli seçeneklerle kış mevsimini daha keyifli...
Günümüzde neredeyse bütün meyvelere her mevsimde ulaşmak mümkün. Uzmanlara göre; günde 4-5 çilek atıştırmak, kalp sağlığınız açısından size faydalar sağlayabilir....
Türkiye'den 114 ülkeye yılın 9 ayında 1 milyar 160 milyon dolarlık meyve ihracatı yapıldı.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Namık Özkan, alıç ve üvez meyvelerinin...
Meyvelerle ilgili "Taze olan en iyisidir" inanışı yaygın olsa da dondurulmuş veya konserve versiyonları da benzer besin seviyelerini koruyor. Bu...
Türkiye'de yoğunlukla Kayseri'nin Akkışla ve Bünyan ilçelerinde yetişen ve üzüme benzeyen gilaburu, hem meyve hem de meyve suyu olarak tüketiliyor.
Yakında sezonu bitecek olan incirleri tüketmeye bakın... Bu meyve; lif, sindirim, kalp sağlığı ve kan şekeri düzelmesiyle bağlantılıdır. Aşırıya kaçmadan...
Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yaşayan emekli itfaiye eri Veli Sınmaz, bahçesinde kullandığı su motoruna fosil yakıt yerine güneş panellerini entegre ederek...
Sonbahar sebzeleri genellikle daha köklü ve koyu yapraklı yeşil yapraklılardır. Değerlendirecek olursak bu yeşil yapraklı sebzeler A vitamini ,C vitamini,K...
Antalya'da geri dönüşüme katkıda bulunmayı ve atığı azaltmayı hedefleyen bir otelde, sebze ve meyve kabukları usta aşçıların elinde yeniden kullanılmak...
Yapılan bir araştırmaya göre; çocuklarınıza meyve yedirmek onların ileride tip 1 diyabetle karşılaşma risklerini azaltıyor. Özellikle çilek ve yaban mersini,...