ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC) tarafından yapılan açıklamaya göre, Harold Fırtınası'nın merkezi, Texas'ın güneyindeki Padre Adası'na ulaşarak, sert yağışlar ve saatte 80 kilometre hızla esen güçlü rüzgarlarla bölgeyi etkisi altına aldı.

ABD Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS) ise yayınladığı bildiride, yoğun yağışlar nedeniyle sel riskinin yüksek olduğunu ve fırtınanın nesneleri savurarak tehlikeli durumlar yaratabileceğini belirterek bölge sakinlerine evlerinden çıkmama tavsiyesinde bulundu.

Harold Fırtınası'nın batıya doğru ilerlemeye devam ettiği ve ülkenin iç kesimleri ile Meksika'nın kuzeyinde de sağanak yağmur, dolu ve güçlü rüzgarlarla etkili olacağı öngörülüyor.

Bir gün önce Hilary Fırtınası, ülkenin batısını etkisi altına almıştı. Harold Fırtınası ise ABD'nin doğu kıyısına giriş yapmadan önce, Hilary Fırtınası'nın etkileri hala hissediliyordu. California ve Nevada eyaletlerinde etkili olan Hilary Fırtınası, sel ve su baskınlarına neden oldu. Birçok araç sel sularında mahsur kaldı ve çok sayıda elektrik direği yıkıldı.

Hilary Fırtınası, Meksika'da da etkili oldu ve sel ile su baskınlarının yanı sıra 5 kişinin ölümüne yol açtı.

iha

Editör: Eray Erginbaş