Büyükanne, torununun annesini öldürdü: Sonra da intihar etti Büyükanne, torununun annesini öldürdü: Sonra da intihar etti

Uluslararası bir yardım grubu, Sudan ordusuyla bir yılı aşkın süredir savaşan Hızlı Destek Güçleri paramiliter grubunun (RSF), Darfur'da bir sağlık tesisine ateş açtığını ve yağmaladığını belirtti. Saldırganların amacının hastanenin kapatılması olduğu kaydedildi.

"Sınır Tanımayan Doktorlar"dan yapılan açıklamada; bu kişilerin, sağlık personeli ve hastalara da ateş açtığı belirtildi. Geçen ay El Fasher ve çevresinde iki hafta süren çatışmalarda 120'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

MÜNFERİT BİR OLAY DEĞİL

Sınır Tanımayan Doktorlar'ın Acil Durum Operasyonları Başkanı Michel Lacharite, "Bu münferit bir olay değil. Zira personel ve hastalar haftalardır saldırılara maruz kalıyor. Ancak hastane içinde ateş açmak sınırı aşıyor" dedi.

Tesisin 25 Mayıs ile 3 Haziran tarihleri ​​arasında üç kez havan topu ve mermilerle vurulduğu, iki kişinin öldüğü ve 14 hastanın yaralandığı açıklandı. Sudan'daki çatışma, ordunun liderleri ile RSF arasındaki artan gerilimin, açık çatışmalara dönüşmesiyle geçen yılın Nisan ayında başladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ