Hayvan organlarının insanlara nakli uzun bir tarihe sahiptir. Bilim insanları yaklaşık iki yüzyıldır bu konuda çalışıyor. Bilinen ilk vaka 1838'de insan gözüne domuz korneası nakledilmesiyle yapıldı (başarısız oldu). 50 yılı aşkın süre boyunca bir daha böyle bir girişimde bulunulmadı. Ancak 19. yüzyıldan bu yana çok daha yaygın hale geldi.

Artık inek veya domuz kalp kapakçıklarının hatalı insan kalp kapakçıklarının yerine kullanılması oldukça yaygın. Ancak geçtiğimiz günlerde domuz böbreği naklinden 2 ay sonra hayatını kaybeden Slayman, bir organın tamamının nakledildiği 3. kişiydi.

15 YIL İÇİNDE

2022 ve 2023'te David Bennett ve Lawrance Faucette isimli kişilere genetiği değiştirilmiş domuz kalbi takıldı. Bennett 2, Faucette ise 1.5 ay sonra hayatını kaybetti. Doktorlar iki vakada da neyin ters gittiğini halen araştırıyor. Maryland Üniversitesi'nden Doktor Bartley Griffith, "Bu gerçekten çok önemli bir olay.

Kızamık vakaları 3 katına çıktı: Üstelik yılın bitmesine 5 ay var! Kızamık vakaları 3 katına çıktı: Üstelik yılın bitmesine 5 ay var!

Dünya genelinde birçok insan organ bekliyor veya beklerken hayatını kaybediyor. İhtiyacınız olduğu anda bir hayvan organının size nakledilebildiğini düşünün. İnanılmaz bir güç! Bu konudaki çalışmalar bitmeyecek. Şahsen 15 yıl içinde hayvandan organ naklinin sıklıkla kullanılabileceğini düşünüyorum" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ