Dışarıda çalışanlar hayatını kaybediyor! Dışarıda çalışanlar hayatını kaybediyor!

Güçlü hayvan sakinleştiricileri, bazı bağımlılar tarafından uyuşturucunun etkilerini uzatmak için kullanılıyor. ABD'de birçok bağımlı bu sebeple hayatını kaybetti.
Medetomidin adı verilen ilacın yakın zamanda meydana gelen ölümcül aşırı doz vakalarıyla bağlantısı var. Bu ilaç; nefes almayı, kalp atış hızını, kan basıncını önemli ölçüde yavaşlatıyor. Beyin ve omurilikteki aktiviteyi azaltıyor. Kesinlikle insanlar için tasarlanmadı. Michigan Sağlık ve İnsani Hizmetler Departmanı baş tıbbi yöneticisi Dr. Natasha Bagdasarian, "Gördüğümüz tablo inanılır gibi değil. Bu haplarla birlikte uyuşturucular daha ölümcül hale geliyor" dedi.

GİTTİKÇE YAYILIYOR

İlacın Michigan'da aşırı dozda uyuşturucudan ölen üç kişide yapılan toksikoloji testleri sırasında bulunduğu öğrenildi. Vakalar eyaletin ayrı bölgelerinde meydana geldi ve birbiriyle bağlantılı değil. Geçen ay Chicago'daki sağlık yetkilileri, medetomidin'i aşırı dozlardaki artışla ilişkilendirdi. Bu şehirde ilk kez tespit edildi. Bu ilacın, uyuşturucu maddelerle kombine edildiği açıklandı.
 

Muhabir: Tamer Ayeri