Üsküdar ilçe belediyesinin CHP'ye geçmesi, 31 Mart seçimlerinin sürpriz sonuçları arasında yer aldı. %49,90 oy alarak belediye başkanı seçilen Sinem Dedetaş'ın, AK Parti adayı Hilmi Türkmen'e %7 puan fark attığı gözlendi. Ancak, bugün el değiştiren Üsküdar Belediyesi'nden gelen görüntüler gündeme damga vurdu. Videoda belediye binasında hiç personel olmadığı görüldü. Videoyu kaydeden kişinin ifadeleri izleyenleri güldürdü.

1323

Henüz mazbatasını almayan Dedetaş'ın seçim zaferiyle birlikte Üsküdar'da değişim beklentisiyle beklenirken, belediyede çalışan olmadığına dair görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Videoda belediye binasında hiçbir personelin olmadığı açıkça görülürken, kaydı alan kişinin şu ifadeleri dikkat çekti: "Üsküdar Belediyesi'ni kapatmışlar ya. Bir tane adam yok müdürlüklerde. Ne memuru ne amiri kimse yok. Ne oluyi burada ya. Sadece temizlik görevlileri var onlara soruyorsun, 'abi herkes izinli' diyor."

Screenshot_9

İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Sinem Dedetaş, yüksek lisansını İTÜ Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümü'nde tamamlamıştır. Gemi inşaatı ve işletmeciliği, enerji verimliliği, optimizasyon, farklı malzemelerin gemi yapısında kullanılması, yakın deniz taşımacılığı ve küçük tekneler gibi alanlarda pek çok faaliyet yürütmüştür. 2019 öncesinde Haliç Tersanesi'nin AVM yapılmasına karşı çıkması nedeniyle tesis girişi yasaklanan Dedetaş'ı Ekrem İmamoğlu, 2019'da Haliç Tersanesi'nin bağlı olduğu Şehir Hatları'na genel müdür olarak atanmıştır. Dedetaş, Haliç Tersanesi'nin cirosunu 1 milyon TL'den 130 milyon TL'ye kadar çıkararak büyük bir başarı elde etmiş ve dikkatleri üzerine çekmiştir.

Screenshot_10

Üsküdar'da seçim sonuçlarının açıklanması sonrası oluşan tablo şu şekilde:

Cüneyt Özdemir'den 100 bin TL'lik otel yorumu: 'Büyük gol yiyecekler' Cüneyt Özdemir'den 100 bin TL'lik otel yorumu: 'Büyük gol yiyecekler'

CHP: %49,90
AK Parti: %42,37
Yeniden Refah Partisi: %2,15
Zafer Partisi: %2,07

Kaynak: HABER MERKEZİ