Türkiye günlerdir ıstakozu konuşuyor. Aslında her şey AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın yalnızca üst sınıf insanların girebildiği Monaco Yat Kulübü’nden yaptığı ıstakoz paylaşımıyla başladı. Bu paylaşım özellikle siyasi arenada büyük tartışmaları da beraberinde getirdi.

Sebnem2

GÖKTEN ZEMBİLLE DOLAR MI YAĞIYOR?

Şebnem Bursalı’nın paylaşımı AK Partililerin bile sert tepkisine neden olurken, Türkiye’nin önde gelen gurmesi Vedat Milor’un da ıstakoz konsunda haylı sıkıştırıldığı ortaya çıktı. Öyle Milor sonunda isyan edip, “Arkadaşlar neden birdenbire bana ISTAKOZ ile ilgili soru soruyor ya da derin yorumlar yapıyorsunuz? Gökten zembille $ mı yağıyor ülkede? (ben uzaklardayım)" şeklinde paylaşımda bulunmak zorunda kaldı.

Vedat Milor’un bu paylaşımına gelen yorumların en ilginci ise, Milor’un daha önce yaptığı “Menemen soğanlı mı olur, soğansız mı?” Anketine atıfta bulunan ““Abi ıstakoz soğanlı mı olur, soğansız mı?” şeklinde alanıydı.

VEDAT MİLOR'A GELEN YORUMLARDAN BAZILARI

“Istakozun sınıfsallığı üzerine 267 sayfalık bir kitap yayınlamanızı istiyoruz.”

“Siz yokken tüm ülke fine dining e geçti. Dönüş için bilginiz olsun, lütfen menemenden bahsetmeyin artık Sn. Milor.”

“Halkın gurmesi olarak istakoz olayına el atmak size yakışır. Yanlış yerde yenen istakoz varsa bunu düzeltmek size düşer.”

Vedat-1

Altın Portakal Film Festivali hazırlıkları başladı: Ferzan Özpetek jüri başkanı oldu! Altın Portakal Film Festivali hazırlıkları başladı: Ferzan Özpetek jüri başkanı oldu!

“Döner yiyemiyorsak ıstakoz yiyeceğiz ondan.”

“Çok lafı geçti biz fakirler de tadını merak ettik.”

“Kredi çekip yiyeceğiz abi.”

“Siyasete giricez de hocam o yuzden soruyoruz.”

“Vedat Bey TL kazanıyoruz ama  yurtdışındaki restorantlar malum çok daha ucuz. Dolayısıyla seni biraz yoracağız bu dönemde.
Lütfen lahmacun, adana gibi zengin yemekleri paylaşma artık. Istakozla, yengeçle gel, havyarla sushi ile gel bize..”

“Istakoz soğanlı mı olur sarımsaklı mı?”

Kaynak: Haber Merkezi