Hem şehirden fazla uzaklaşmadan hem de doğanın kucağında keyifli zaman geçirebileceğiniz bu yaylalar, temiz hava, muhteşem manzaralar ve doğal güzellikleri ile büyülüyor. 
Yaz sıcaklarından kaçmak için İstanbul yakınlarında bol oksijenli doğanın kalbinde bulunan yaylaları ziyaret etmek ister misiniz? 

İşte İstanbul’a yakın en güzel yaylalar

Sultanpınar Yaylası 

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde bulunan Sultanpınar Yaylası, 1300 metre yükseklikte geniş bir alana yayılmış durumda. Yayla evleriyle çevrili olan bölgede ayrıca bir göl de bulunuyor. Piknik yapmak isteyen veya kamp kurmak için gelen ziyaretçilerin tercih ettiği bir nokta burası.

Acelle Yaylası 

Sultanpınar Yaylası’na yakın bir konumda yer alan ve içinden Enişte Deresi geçen Acelle, özellikle hafta sonları oldukça kalabalıklaşan yaylalar arasında yer alıyor.

Maltepe’de şok gelişme Maltepe’de şok gelişme

Erikli Yaylası 

Erikli Şelalesi’ne de ev sahipliği yapan Erikli Yaylası, Yalova Teşvikiye sınırları içinde yer alıyor. Kamp severlerin buluşma noktası olan yaylada Zipline tesisi de bulunuyor.

Menekşe Yaylası 

Beşkayalar Tabiat Parkı çevresinde bulunan Menekşe Yaylası, meşe, kestane ve ıhlamur gibi çeşitli ağaç türlerine ev sahipliği yapmaktadır. Doğanın büyüleyici güzelliği, taze havası ve huzur veren sessizliğiyle, şehir hayatından uzaklaşmak isteyenler için mükemmel bir kaçış noktası sunmaktadır.

Davlumbaz Yaylası 

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde yer alan Davlumbaz Yaylası, Sülüklügöl’e tepeden bakabileceğiniz konumuyla renk cümbüşü yaşatan bir çeşitliliğe sahip.

Karlık Yaylası 

Teşvikiye sınırları içinde konumlanmış olan Karlık Yaylası, benzersiz doğal güzellikleriyle öne çıkarak özellikle kamp tutkunlarının favori rotası haline gelmiştir. Yalova'nın en gözde yaylaları arasında bulunan bu yayla, ziyaretçilerine doğanın muhteşem manzaralarını sunmaktadır.

Soğucak Yaylası 

Soğucak Yaylası, Sapanca'nın sınırları içinde bulunur ve kent hayatından kaçmak isteyenlerin gözdesi haline gelmiştir. Doğasıyla göz kamaştıran bu yayla, zengin bitki ve ağaç türleriyle bilinir. Ara sıra off-road yarışları ve yayla festivallerine ev sahipliği yapar. Tesis bulunmasa da burada kamp yapmak mümkündür.
 

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR