Uganda’da faaliyet gösteren Kadın Hastanesi Uluslararası Tesis Merkezi’nin sözcüsü Arthur Matsiko, tüm dünyayı şaşırtan bir bilgi paylaştı. Matsiko, 70 yaşındaki Safina Namukwaya'nın tüp bebek tedavisi gördüğü başkent Kampala'daki hastanede geçen Çarşamba günü sezaryenle bir erkek ve bir kız çocuğu dünyaya getirdiğini açıkladı. 

Savcı sanıklardan seks ve uyuşturucu talep etti! Savcı sanıklardan seks ve uyuşturucu talep etti!


PREMATÜRE DOĞDULAR

Bu tıbbın son mucizesiydi ve gerçekleşmesi neredeyse imkansızdı. Sözcü Matsiko, dünyanın en yaşlı annesi olan 70 yaşındaki Safina Namukwaya'nın son derece sağlıklı olduğunu, ortalıkta dolaşıp anneliğin keyfini çıkardığını söyledi. 

BBC News'e konuşan Dr. Edward Tamale Sali ise Namukwaya'nın donör yumurtasını ve partnerinin spermini kullanarak ikiz bebek sahibi olduğunu söyledi ve bebeklerin gelişini "olağanüstü bir başarı" olarak nitelendirdi. İkizlerin 31. gebelik haftasında prematüre olarak dünyaya geldiği ve kuvöze yerleştirildiği ancak sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

‘BELKİ BÜYÜKANNE DERLER’

Safina Namukwaya, doğurganlık sorunu yaşayan çiftlere yardım etme konusunda uzmanlaşmış Kampala hastanesinde bebek doğuran en yaşlı kadın. Çiçeği burnunda anne, AFP'ye şunları söyledi: "70 yaşında, zayıf kabul edildiğim, hamile kalamadığım, doğum yapamadığım veya bebeğe bakamadığım bir dönemde, işte ikizlerin mucizesi." Safina bir de espri patlattı: “Şimdi bana anne mi yoksa büyükanne mi diyecekler bilmiyorum. Büyüdüklerinde bunu göreceğiz.”


‘LANETLİ KADIN’ DİYORLARDI

Namukwaya, üç yıl önce ilk çocuğunu kucağına almadan önce, hamile kalamadığı için kırsal kesimde "lanetli kadın" olarak  yaftalandığını söyledi. Kocası 1992 yılında öldü ve çocuğu kalmadı, o da 1996 yılında şu anki kocasıyla tanıştı. Namukwaya, eşini hastanede kendisini ziyaret etmediği için azarladı ve ikiz doğurduğu için rahatsız olabileceğini düşündü.

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK