ŞOK - Hazırladığı listelerle gastronomi dünyasında referans noktası haline gelen Taste Atlas, bu kez deniz ürünlerinin en sevilenlerinden kalamar yemeklerini masaya yatırdı. İtalya’dan Japonya’ya, Yunanistan’dan Çin’e uzanan geniş yelpazede yapılan değerlendirmede Türkiye, zirvede yer aldı.
ZİRVEDE KALAMAR TAVA VAR
Türk mutfağının kıyı restoranlarında ve meyhanelerde baş tacı edilen kalamar tava, altın rengi çıtır kaplaması, yumuşacık dokusu ve özel soslarıyla listenin en tepesine yerleşti. Böylece hem Akdeniz hem de dünya mutfağındaki rakiplerini geride bırakmayı başardı.
İŞTE İLK 10
-
Kalamar tava – Türkiye
-
Jiao yan you yu – Çin
-
Rabas – İspanya
-
Kalamarakia tiganita – Yunanistan
-
Salt and pepper calamari – Avustralya
-
Jadranske lignje na padelu – Dalmaçya
-
Seppie in umido – İtalya
-
Ika sōmen – Japonya
-
Ikayaki – Japonya
-
Calamari ripieni – İtalya