İki siyasetçi de istifa açıklamalarını sosyal medya hesapları üzerinden yaptı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili olarak görevine devam edeceğini belirten Kavuncu, daha önce partiler arasında yapılan ittifakların büyükşehirlerde parti aidiyetini neredeyse yok ettiğini ve bu sistemin büyük partileri güçlendirdiğini, küçük partilerin ise oy oranlarını erittiğini savundu. Kendisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için parti içinde sorumluluk aldığını dile getirerek, seçim sonuçlarının beklentilerin çok altında olduğunu kabul ettiğini ifade etti. Bu nedenle, olağanüstü kongrenin daha sağlıklı ve demokratik bir ortamda gerçekleşebilmesi ve İstanbul'daki sonuçlarla doğrudan ilişkilendirilerek üzerine düşen sorumluluğu yerine getirebilmesi amacıyla sekiz aydır yürüttüğü Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa ettiğini belirtti.

İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde yüzde 0,63 oy alarak altıncı sırada tamamladığını, Türkiye genelinde ise yüzde 3,77 oranında oy aldığını hatırlattı. Yerel seçimler sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in olağanüstü seçimli kongreye gitme kararı aldığını duyurduğunu ve kendisinin kongrede aday olup olmayacağını ise henüz açıklamadığını belirtti.

İstifa kararının ardından yaklaşık bir saat sonra İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak da görevinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. "Büyük bir onurla yapmış olduğum Yerel Yönetimler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Büyük kongremizin, Türkiye’nin umudunun İYİ Parti olduğunun tescillendiği bir kongre olacağının bilinmesini istiyorum. Her daim liderimizin yanındayım!" şeklindeki sözlerle istifa kararını açıkladı.

Kaynak: ŞOK GAZETESİ