Bursa'daki 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmada, "kardeşi kasten öldürme", "tasarlayarak kasten öldürme", "üstsoydan akrabayı kasten öldürme" ve "silahla tehdit" suçlarından yargılanan Adem Ergüner'in savunması dikkat çekti.

194366_BURSADA-ANNESI-BEDRIYE-(67)-AGABEYLER
Mahkeme, Adli Tıp Kurumu raporunda sanığın cezai ehliyetinin tam olduğunu belirtti. Sanık, ağabeyiyle olan yazışmalarını gerekçe göstererek masum olduğunu iddia etti. Savcı ise sanığın savunmalarının suçtan kurtulma amacı taşıdığını söyleyerek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Duruşma, sanık ve avukatının savunma hazırlamak için süre talebi üzerine ertelendi.


195521_BURSADA-ANNESI-BEDRIYE-(67)-AGABEYLER

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde geçen yıl 27 Ocak'ta, Bingöl'de polis memuru olarak görev yapan ve iznini ailesiyle Eskişehir'de geçiren Adem Ergüner, alacak meselesi nedeniyle aralarında husumet bulunan ağabeyi Mehmet Ergüner'le İznik Gölü kıyısındaki bağ evinde buluşmuştu. Ailenin diğer bireyleri bağ evine gelmişti.

Heyelan sebebiyle ölü sayısı 500'e çıkabilir Heyelan sebebiyle ölü sayısı 500'e çıkabilir

194364_BURSADA-ANNESI-BEDRIYE-(67)-(SAGDA)-A

Adem Ergüner'in tabancayla ateş etmesi sonucu annesi Bedriye, ağabeyi Remzi ve onun eşi Fatma Ergüner olay yerinde, Mehmet Ergüner ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmiş, Adem Ergüner, Orhangazi Emniyet Müdürlüğüne giderek teslim olduktan sonra tutuklanmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ-AA