ŞOK- Kars'ın Akyaka ilçesinde köy evlerinde üretilerek yetiştirilen kazların değerinin altınla yarıştığı ortaya çıktı. Şehir merkezindeki işletmelerde kazın porsiyonu 750 TL'yi bulurken bazı işletmelerde ise bu fiyat bin liraya kadar çıkıyor. Bir kazdan dört porsiyon çıktığı öğrenilen kazın bedeli, 4 bin liradan satılan gram altınla yarıştırılıyor.

Akyaka’da kendi imkanlarıyla kaz yetiştiriciliği yapan Necmiye Biçer, "Benim kazlarım altındır, kendimle yatırıyorum, kendimle kalkıyorlar, çocuk gibi bakıyorum, çocuk gibi besliyorum" dedi. Yerli ve yabancı ziyaretçiler, kaz yiyebilmek için Kars’a giderken; yoğun talep ise fiyatların artmasına neden oluyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA